ΒΡΑΖΕΙ Η ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ - ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΞΥΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ - OlaDeka

ΒΡΑΖΕΙ Η ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ – ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΞΥΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Οι κάτοικοι καταγγέλουν παράνομη υλοτομία και το δασαρχείο απαντούσε πως δεν είχε καύσιμα να πάει για έλεγχο!!! Όταν πήγε όμως απάντησε ότι όλα γίνονται σύμφωνα με το νόμο

Απίστευτες καταγγελίες δεχόμαστε από το πρωί για μεγάλη καταστροφή του δάσους της Κλεισούρας. Όπως καταγγέλουν κάτοικοι, συνεργείο συνεταιρισμού υλοτόμων έκαναν «γήπεδο» το δάσος της Κλεισούρας, κόβοντας πολύ περισσότερα δέντρα απ΄ότι επέτρεπε η σχετική άδεια.

Συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν με αίτημα της ΔΕΗ για εργασίες κοπής κάποιων δέντρων δεξιά και αριστερά της γραμμής πυλώνων του δικτύου της, που διαπερνά την περιοχή από τις άκρες της κατοικημένης περιοχής του χωριού και φτάνει έως την υψομετρική κορυφή των 1600μ. όπου βρίσκονται οι κεραίες τηλεπικοινωνίας, ιδιωτικών εταιριών και του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, η Διεύθυνση Δασών Καστοριάς εξέδωσε άδεια για κοπή 25 μέτρων δεξιά και 25 αριστερά της γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα όμως -πάντα με τα λεγόμενα των κατοίκων- οι ξυλοκόποι δεν αρκέστηκαν στα 25 συν 25 (50μ. συνολικά) αλλά επέκτειναν τη δράση τους, κόβοντας όλα τα δέντρα που έβρισκαν μπροστά τους στη διαδρομή της γραμμής της ΔΕΗ σε πλάτος 100 συν 100 δηλαδή 200 μέτρα «τρεχούμενο» σύνολο!!!

received_10212753558215299

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι έκρυθμη στην Κλεισούρα και οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι για την τεράστια οικολογική καταστροφή που όπως λένε, έχει συντελεστεί στο δάσος του  χωριού που φυλάνε και προσέχουν σαν κόρη οφθαλμού εδώ και αιώνες!

Δείτε τι λένε στο oladeka.com ο Χρήστος Πατσίκας και ο Γιάννης Γκόγκας:


 

ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΕΝΕ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Πάντως σύμφωνα με ανεπίσημη πηγή της Διεύθυνσης Δασών έγινε αυτοψία από τους αρμόδιους υπαλλήλους της και διαπιστώθηκε πως όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο. Η ΔΕΗ είχε εξασφαλίσει προ καιρού άδεια για υλοτομία 10 συν 10 μέτρων, σύνολο 20 μ. και πρόσφατα πήρε δεύτερη άδεια για άλλα 10+10 μ. Δηλαδή ο υπάλληλος της Δασικής Διεύθυνσης διαπίστωσε ότι το πλάτος κοπής των δέντρων που είδε είναι 20 + 20 δηλαδή 40 μέτρα συνολικά. Άρα όλα έγινα σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της Διεύθυνσης.

 

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΞΥΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΙΩΤΕΣ;

Επικοινωνήσαμε εκ νέου με τους κατοίκους που επιφυλλάσονται για την άποψη των δασικών υπαλλήλων και προσθέτουν μια άλλη διάσταση. «Ακόμη και τα 40 μέτρα που λένε, μπορεί να είναι νόμιμα αλλά ανήθικα» θέλοντας να πουν πως στην ουσία το εμβαδόν του «τρεχούμενου» αυτού διαδρόμου που διανοίχτηκε στο δάσος είναι οικολογικά και πολιτικά εγκληματικό και επιπλέον άδικο γιατί θα μπορούσαν τουλάχιστον τα ξύλα από αυτή την υλοτόμηση να δοθούν στους κατοίκους για τις ανάγκες θέρμανσης του ερχόμενου χειμώνα και όχι να γίνονται μπίζνες εις βάρος της Κλεισούρας για πολλοστή φορά.

Σε αυτό επιρρίπτουν την ευθύνη στους υπεύθυνους του δήμου Καστοριάς.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria