Τζανακόπουλος: Τα αντίμετρα 3,5 δισ. μετριάζουν τον αντίκτυπο της συμφωνίας

tzanakopoulos2
Αρχική » Ελλάδα » Τζανακόπουλος: Τα αντίμετρα 3,5 δισ. μετριάζουν τον αντίκτυπο της συμφωνίας

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της Μάλτας, δεν θα έχουν επιπτώσεις σε κοινωνικές ομάδες, παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωποςΔημήτρης Τζανακόπουλος.

 Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» τονίζει, ωστόσο, ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν η ελληνική κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι δανειστές αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.

«Μπορούμε να μιλήσουμε για μια συμφωνία που παρά τα προβλήματα έχει μια ισορροπία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μόλις παρουσιαστεί το σύνολο του πακέτου της συμφωνίας και με τα αντίμετρα, η εικόνα θα αλλάξει.

 Το γεγονός και μόνο ότι θα υπάρξουν περίπου 3,5 δισ. ευρώ μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης (αντίμετρα) που θα αφορούν στη στήριξη του κοινωνικού κράτους, των νέων, προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, εξισορροπούν την εικόνα και δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια κεντρική εξαγγελία της, που είναι η οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, επισημαίνει ο ίδιος.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι όλοι, και στο κόμμα και στην κυβέρνηση και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, συνειδητοποιούν ότι γίνεται μια επιλογή που ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο από την επιτροπεία. Πρόσθεσε ότι προφανώς και θα ακουστούν απόψεις και θα υπάρξουν προβληματισμοί, ωστόσο τόνισε πως έχει τη βαθιά πεποίθηση ότι το σύνολο της ΚΟ και του χώρου θα είναι συμπαγής.

Παράλληλα έβαλε κατά της ΝΔ, κατηγορώντας την ότι τόσο στην α” όσο και στη δεύτερη αξιολόγηση έπαιζε τα ρέστα της για να υπονομεύσει την κυβερνητική προσπάθεια.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια