Τρόμος στο Λονδίνο: Διπλή επίθεση με τέσσερις νεκρούς και τουλάχιστον 20 τραυματίες κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο - OlaDeka

Τρόμος στο Λονδίνο: Διπλή επίθεση με τέσσερις νεκρούς και τουλάχιστον 20 τραυματίες κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λονδίνο με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να έχουν σπεύσει έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο αλλά και στη γέφυρα του Ουέστμινστερ για να αντιμετωπίσουν δύο αιματηρά περιστατικά, κατά τα οποία σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 20. Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία αντιμετωπίζει τα δύο περιστατικά ως τρομοκρατικά χτυπήματα, μέχρι να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το Press Association, που επικαλείται γιατρό σε κεντρικό νοσοκομείο του Λονδίνου, αρκετοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.  Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένας αστυνομικός που μαχαιρώθηκε έξω από το δράστη έξω από το κοινοβούλιο.

Το BBC μεταδίδει ότι ένας δράστης μαχαίρωσε έναν αστυνομικό του κοινοβουλίου και στη συνέχεια δέχτηκε πυρά από τους υπόλοιπους φρουρούς. Η Σκότλαντ Γιάρντ επιβεβαίωσε ότι ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Όπως μεταδίδει το BBC, ο μεσήλικος δράστης της επίθεσης είναι νεκρός.

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό ότι οδηγός χτύπησε και τραυμάτισε απροσδιόριστο αριθμό πεζών, στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, περιστατικό που φαίνεται να συνδέεται με τους πυροβολισμούς στο Κοινοβούλιο.

engine.feed

Το Reuters μεταδίδει ότι πάνοπλοι αστυνομικοί μπήκαν στο κοινοβούλιο κρατώντας ασπίδες ενώ οι τραυματίες μεταφέρονται σε νοσοκομεία με ελικόπτερα.

Ο πρόεδρος του βρετανικού κοινοβουλίου Ντέιβιντ Λίντιγκτον επιβεβαίωσε ότι ένας άντρας πυροβολήθηκε από την αστυνομία και ότι υπήρχαν «πληροφορίες για βίαια περιστατικά στην περιοχή».

Οι εικόνες από την γέφυρα του Ουέστμινστερ είναι ιδιαίτερα σκληρές, με αρκετούς ανθρώπους να είναι ξαπλωμένοι στο οδόστρωμα τραυματισμένοι.

engine.feed2

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Σκότλαντ Γιάρντ 

Η Σκόλαντ Γιάρντ ζήτησε από τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή γύρω από το κοινοβούλιο και να υπογραμμίζει ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζει εάν το περιστατικό έχει τελειώσει.

«Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τον αριθμό των θυμάτων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπ. Τζ. Χάρινγκτον, και συμπλήρωσε: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη αντιτρομοκρατικές έρευνες ενώ στους δρόμους του Λονδίνου περιπολεί πλέον μεγαλύτερος αριθμός πάνοπλων αστυνομικών.

engine.feed3

«Φαινόταν σαν να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι κουζίνας…»

«Άκουσα φωνές και ουρλιαχτά έξω από το κοινοβούλιο, κοίταξα έξω από το παράθυρο και είδα μια ομάδα 40 ή 50 ανθρώπων να τρέχει…».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει τις δραματικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο ο πολιτικός συντάκτης του Press Association Άντριου Γούντκοκ, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο γραφείο του.

«Έμοιαζαν σαν να τρέχουν να ξεφύγουν από κάτι… Ένας άντρας ξεπρόβαλε μέσα από το πλήθος ξαφνικά. Έμοιαζε να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι κουζίνας… Άκουσα κάτι σαν πυροβολισμούς, νομίζω ήταν τρεις, και πριν καταλάβω καλά-καλά τι συνέβη δύο άνθρωποι κείτονταν στο έδαφος, με κάποιους άλλους να τρέχουν προς το μέρος τους για να τους βοηθήσουν» ανέφερε ο δημοσιογράφος, και συμπλήρωσε:

«Ένοπλοι αστυνομικοί έφτασαν άμεσα στο σημείο και τους άκουσα να φωνάζουν στον κόσμο να βγει από την αυλή [σ.σ. ο περίγυρος της βουλής». «Τους θέρισε…» Ο Ραντοσλάο Σικόρσκι, λέκτορας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σπουδών του Χάρβαρντ, ανάρτησε στο Twitter βίντεο από το περιστατικό με το αυτοκίνητο στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ. «Ένα αυτοκίνητο στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ μόλις θέρισε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους» έγραψε ο ίδιος.

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria