Μαγικές φωτογραφίες από την παγωμένη Αγία Πετρούπολη - OlaDeka

Μαγικές φωτογραφίες από την παγωμένη Αγία Πετρούπολη

H Αγία Πετρούπολη δεν είναι και από τις ιδανικές τοποθεσίες για φωτογραφία δρόμου. Είναι συνήθως μια παγωμένη πόλη και οι δρόμοι δεν είναι ποτέ καλά φωτισμένοι. Γι αυτό και αυτές οι φωτογραφίες έχουν μια ιδιαίτερη αξία
 Οι δρόμοι της πόλης είναι συνήθως άδειοι γιατί ο καθένας είναι πάντα σε μια βιασύνη για να πάει στη δουλειά του.

Ο Alexander Petrosyan είναι κάτοικος της Αγίας Πετρούπολης και έχει πάντα μαζί του τη φωτογραφική μηχανή του. Λέει ότι πλέον αγνοεί τις χαμηλές θερμοκρασίες όταν βρίσκει κάποιον ή κάτι ενδιαφέρον, αν και μερικές φορές κουβαλάει μαζί του και μια επιπλέον μπαταρία σε περίπτωση που η αρχική πέσει θύμα του κρύου.

«Δεν πιστεύω ότι μια φωτογραφία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο», λέει ο καλλιτέχνης. Και ότι ποτέ δεν ήταν πρόθεσή του να το κάνει. Στην πραγματικότητα, ο ίδιος προτιμά να παραμείνει κάπως ανεξάρτητος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι από τις φωτογραφίες του, λείπει η συναισθηματική δύναμη.

Οι ιστορίες που αφηγείται είναι συνήθως μελαγχολικές- υπάρχει μια, για παράδειγμα, όπου μια αδέσποτη γάτα και ένα αδέσποτο σκυλί προσπαθούν να βρούνε καταφύγιο από το κρύο. Η γάτα βρίσκει προσωρινό καταφύγιο μέσα σε ένα κοντινό αυτοκίνητο ενώ ο σκύλος μένει πίσω στο χιόνι.

«Ο χρόνος περνά και μέσα από τις φωτογραφίες, οι αναμνήσεις είναι τόσο φωτεινές, σαν να ήταν χθες» γράφει ο  Petrosyan «Κοιτάζοντας τις εικόνες, ζω ξανά και ξανά αυτές τις στιγμές».

Στο τέλος, μπορεί να είναι αδύνατο για το φωτογράφο να παραμείνει εντελώς αμερόληπτος, αυτή είναι η πόλη του και πάντα του υπενθυμίζει τα μέρη που έχει περάσει. Ίσως έχει δίκιο όταν λέει ότι οι φωτογραφίες του δεν θα αλλάξουν τον κόσμο, αλλά σε μια μοναχική πόλη σαν την Αγία Πετρούπολη, αυτές προσφέρουν μια σπάνια ευκαιρία για μια ζεστή γνωριμία με μια κρύα πόλη.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria