ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: «Δεν υπάρχει καμία μονάδα προς πώληση, δεν έχει ονοματιστεί τίποτα, γίνεται διαπραγμάτευση» - OlaDeka

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: «Δεν υπάρχει καμία μονάδα προς πώληση, δεν έχει ονοματιστεί τίποτα, γίνεται διαπραγμάτευση»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνάντησης​ με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γεώργιο Σταθάκη, δήλωσε:

«Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται σενάριο για συμπράξεις στην ηλεκτροπαραγωγή δημόσιων επιχειρήσεων (ΕΛΠΕ, ΕΛΤΑ κλπ), αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και παρέπεμψε στο Γερμανικό μοντέλο, τονίζοντας ότι ο λαός θα έχει λόγο. Δεν υπάρχει καμία μονάδα προς πώληση, δεν έχει ονοματιστεί τίποτα, γίνεται διαπραγμάτευση. Αυτό που συζητείται είναι μία απόφαση της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την δεσπόζουσα θέση της ΔΕΗ. Εμείς εργαζόμαστε και θα διασφαλίσουμε η ενέργεια να είναι δημόσιο αγαθό στην υπηρεσία του λαού. Για την μικρή ΔΕΗ δόθηκε μία πολύ μεγάλη μάχη και την κερδίσαμε, δώσαμε μάχη να μην ξεπουληθούν τα δίκτυα και πετύχαμε, και αυτό με το 51% του ΑΔΜΗΕ στο Δημόσιο. Αυτοί που θέλουν να τα ξεπουλήσουν, όπως ο κ. Χατζηδάκης θα μείνει στην μοναξιά του. Το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει ένα αγκάθι με το 17% της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ που πρέπει να φύγει και να πάει στις δημόσιες συμμετοχές».


Ο κ. Καρυπίδης δήλωσε επίσηε ότι στηρίζει και θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ «γιατί η διαπραγματευτική προσπάθεια θέλει ενίσχυση από την κοινωνία».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria