Η ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ εκπέμπει την Πέμπτη 23 Μαρτίου από την ΝΕΡΑΙΔΑ του Δήμου Σερβίων – Βελβενδού - OlaDeka

Η ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ εκπέμπει την Πέμπτη 23 Μαρτίου από την ΝΕΡΑΙΔΑ του Δήμου Σερβίων – Βελβενδού

Η ΕΡΤ Κοζάνης στον ρόλο της ως το Δημόσιο Μέσο Ενημέρωσης, που οφείλει να ερευνά, να αποτυπώνει, να προβάλει και να προωθεί όλα τα ζητούμενα και τα προβλήματα της περιοχής, εκπέμπει την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 από τις 9:00 το πρωί από το Κοινοτικό Γραφείο της Νεράιδας την ειδική εκπομπή με θέμα: «Η λίμνη Πολυφύτου –Το σήμερα και το αύριο της».

Η λίμνη του Πολυφύτου παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την προώθηση μιας νέας αναπτυξιακής διαδικασίας που μπορεί και πρέπει να προσδώσει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της με την προβολή και προώθηση τους, δημιουργώντας μάλιστα πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Ποια είναι όμως η άγνωστη λίμνη Πολυφύτου;

Θα ακούσουμε τις απόψεις των Δημάρχων Σερβίων – Βελβεντού και Κοζάνης για την ανάπτυξη της λίμνης.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι παραγωγικοί φορείς του τόπου, οι εμπορικοί σύλλογοι και οι επιχειρήσεις εστίασης, επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα και του Μαρμάρου.

Η άλλη όψη της περιοχής παρουσιάζεται μέσα από την ανάδειξη άγνωστων τουριστικών αξιοθέατων, την χλωρίδα και πανίδα καθώς και των ορειβατικών διαδρομών.

Η ιστορία Αγίων που έζησαν στην περιοχή, αποτυπώνονται μέσα από την ματιά των πατέρων των 87 εκκλησιών καθώς και των τουλάχιστον τεσσάρων μοναστηριών διασκορπισμένα στον ορεινό όγκο των Πιερίων και Καμβουνίων.

Η εκπομπή κλείνει με την ιστορία, τις ηρωικές μάχες στις Πόρτες και τις τραγικές της στιγμές με το Ολοκαύτωμα των Σερβίων.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria