Στην Κοζάνη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – Θα παραβρεθεί σε πανηγυρική εκδήλωση για το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας - OlaDeka

Στην Κοζάνη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – Θα παραβρεθεί σε πανηγυρική εκδήλωση για το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, επιμελητήρια και φορείς δίνουν μεγάλη σημασία στη δημιουργία του λεγόμενου Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ), για το οποίο πρόκειται να έρθει στην περιοχή ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να παραβρεθεί στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης.

Επίκειται εντός των ημερών η έκδοση προεδρικού Διατάγματος για την σύσταση του Ταμείου, το οποίο θα αποτελεί ένα πιστωτικό ίδρυμα, που θα ανταποκρίνεται στις χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας. Αμέσως μετά την έκδοση του Π.Δ. προετοιμάζεται μία μεγάλη εκδήλωση στην Κοζάνη για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του ΕΤΕΑΝ Α.Ε., στην οποία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr», θα παραστεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Επειδή όμως πρόθεση του πρωθυπουργού ήταν να έρθει πριν από καιρό στην περιοχή για την θεμελίωση της 5ης μονάδας, αλλά δεν κατέστη δυνατόν, τώρα έγκυρη πηγή του «e-ptolemeos.gr» αναφέρει ότι υπάρχει μία ποιοτική διαφορά: «Αυτή τη φορά μάς ενημέρωσε το ίδιο το μέγαρο Μαξίμου ότι στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης επιθυμεί να παραστεί ο πρωθυπουργός και μάς ζήτησε να συμπεριλάβουμε την παρουσία του στο πρόγραμμα της εκδήλωσης». Μάλιστα η ίδια πηγή σημειώνει ότι «η άφιξη του πρωθυπουργού και η εκδήλωση για το ΤΑΔΥΜ θα πραγματοποιηθεί εντός του Μαρτίου». Προσθέτει πάντως πως αν προκύψει κάτι έκτακτο στον πρωθυπουργό, στην περίπτωση αυτή θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Επίσης, πρόκειται να παραβρεθεί ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης. Μάλιστα, μέχρι πρότινος η υπογραφή της σύμβασης προγραμματιζόταν να γίνει στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά μετά την πρόθεση του πρωθυπουργού να επισκεφτεί την περιοχή, αλλάζουν όλα και η εκδήλωση μεταφέρεται στην Κοζάνη και θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.

Να σημειωθεί ότι για τη σύσταση του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ) θα αξιοποιηθούν πόροι από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ) Δυτικής Μακεδονίας και από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ). Το Ταμείο αυτό θα μπορεί να παρέχει εγγυήσεις με εναλλακτικούς ευνοϊκούς όρους προς όφελος των επιχειρήσεων, ενδεικτικά για δάνεια, εγγυητικές, και ρύθμιση οφειλών υπό προϋποθέσεις.

Σκοπός της σύστασης του ΤΑΔΥΜ, είναι η βελτίωση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, η ενθάρρυνση των επενδύσεων και η εν γένει ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας. Για την εκπλήρωση του σκοπού, το ΤΑΔΥΜ μέσω της ΕΤΕΑΝ Α.Ε. θα σχεδιάζει τα αναγκαία χρηματοοικονομικά προϊόντα μέσω των οποίων μπορεί να επενδύσει σε περισσότερα από ένα μέσα χρηματοοικονομικής τεχνικής. Το Ταμείο θα λειτουργεί ως ξεχωριστή λογιστικά χρηματοδοτική μονάδα στο πλαίσιο του ΕΤΕΑΝ, για την υλοποίηση προγραμμάτων με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων και την χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria