Ο Nick Pologeorgis μιλάει για τις τάσεις της γούνας, τον Michael Kors και τους πιο δημοφιλείς πελάτες του - OlaDeka

Ο Nick Pologeorgis μιλάει για τις τάσεις της γούνας, τον Michael Kors και τους πιο δημοφιλείς πελάτες του

Συνέντευξη στη DAILY

Όταν οι σχεδιαστές σκέφτονται τις πιο εκκεντρικές δημιουργίες με mink, απευθύνονται στον Nick Pologeorgis για να τις κάνουν πραγματικότητα. Ο δεύτερης γενιάς γουναράς είναι αδιαμφισβήτητα ο μάγος του τομέα του χάρις στην ικανότητα του να αξιοποιεί οτιδήποτε, από τα πιο πολυτελές sable μέχρι τελευταία δέρματα και shearling συνδυασμούς.

Πώς ήταν να μεγαλώνεις μέσα στη γουνοποιία?

Ο πατέρας μου δούλευε πολύ. Όταν ήμουν 3 χρονών, πήγαινα στο εργοστάσιο κάθε απόγευμα Σαββάτου και τον έβλεπα να δουλεύει. Υπήρχε πολύ δουλειά τον χειμώνα, και έτσι ποτέ δεν είχαμε χειμερινές διακοπές.

Πως άλλαξε η γούνα με το πέρασμα των χρόνων?

Το lifestyle είναι πολύ σημαντικό. Πάντα θα υπάρχουν όμορφα, κλασικά υφάσματα, αλλά χρειάζεσαι επίσης και διασκεδαστικά, όχι-τόσο-πολύτιμα κομμάτια. Η μεγαλύτερη τάση είναι ο συνδυασμός της γούνας με υφάσμα σε έτοιμα ρούχα – ο τρόπος που συνδυάζονται είναι σημαντικός. Σίγουρα υπήρξε μια ώθηση της πιο λεπτής γραμμής στα πάντα. Στα ‘80s οι γούνες ήταν εξωφρενικά μεγάλες. Όταν αποφοιτούσα από το κολλέγιο, μερικές από τις φίλες μου ήταν αρκετά μικρόσωμες και είχαν αυτά τα τεράστια γούνινα παλτά με βάτες τα οποία έφταναν ως το πάτωμα. Όλες ήθελαν crystal fox παλτά. Έφτιαξα ένα για μια κοπέλα η οποία είχε ύψος 1.54 και ήταν 50 κιλά και το παλτό είχε το διπλάσιο μέγεθος της κοπέλας! Ήταν αρκετά αστείο. Σήμερα ωστόσο, κάνουμε τόσα διαφορετικά πράγματα. Έχουμε ακόμα και γούνινα αθλητικά μπλουζάκια.

polog1

Ποιες είναι οι κύριες τάσεις που παρατηρείτε αυτές τις μέρες?

Τα γιλέκα φαίνεται να έχουν μεγάλη επιτυχία αυτή τη στιγμή. Θυμάμαι όταν δούλευα στην Neiman Marcus, στο fur salon τους, στα μέσα των ‘90s. Εδώ στην Νέα Υόρκη, πουλούσαμε γιλέκα. Αλλά η Neiman έλεγε «Ξέρουμε ότι μας δείχνεις γιλέκα. Και ο Michael Kors κάνει γιλέκα, αλλά δεν τα πουλάμε.» Και τους απάντησα «Ξέρετε κάτι? Πιστεύω σε αυτό. Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα για γιλέκα από mink. Πάρτε το. Θα σας δώσω μια κλασική μορφή γιλέκου σε 3 χρώματα. Αν πουλήσουν, πούλησαν. Αν δεν πουλήσουν, δεν πούλησαν». Πουλήθηκαν όλα.

Ο πατέρας σας δούλεψε με σχεδιαστές όπως τον Pierre Balmain. Έχετε αναμνήσεις από εκείνη την εποχή?

Ήμουν πολύ νέος, αλλά ο πατέρας μου δούλευε με τον Pierre Balmain και τον James Galanos την εποχή που κανένας δεν δούλευε με σχεδιαστές. Τώρα, δουλεύουμε με 20 σχεδιαστές ανά σεζόν! Ο πατέρας μου ήταν ο πρώτος από τους Αμερικανούς παραγωγούς που πήγε στην Ευρώπη και την έκθεση της Φρανκφούρτης, η οποία ήταν τότε η μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου. Αυτός ήταν που έδειξε στην Ευρώπη τι μπορούν να καταφέρουν οι Αμερικανοί παραγωγοί γούνας.

Pologeorgis_LookBook4

Με ποιους συνεργάζεστε?

Δουλεύαμε με τον Michael Kors για πολλά χρόνια. Την Zandra Rhodes από το Λονδίνο, Monique Lhuillier και Derek Lam είναι αυτοί με τα οποίους συνεργάζομαι. Είχαμε και συνεργασία με την Monse φέτος. Λατρεύουμε την Laura Kim και τον Fernando Garcia.  Αυτό ήταν ένα διασκεδαστικό project. Είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι και συνεργάσιμοι.

Πείτε μας για το label Pologeorgis. Που μπορούμε να το βρούμε?

Είχαμε μια φανταστική σεζόν φέτος με την Moda Operandi, ειδικότερα τώρα που έχουν το κύριο κατάστημά τους στην Madison Avenue. Είναι στο παλιό Pucci Mansion. Επίσης προσφέρουμε αυτή τη collection στις specialty boutiques που ίσως χρειαστούν ένα χαμηλότερο σημείο κόστους και τότε μπορούμε να δουλέψουμε με πωλητές λιανικής όπως την The Line και την Moda Operandi, των οποίων το πελατολόγιο είναι διαφορετικό. Φυσικά δουλεύουμε και με μεγαλύτερους πωλητές όπως την Neiman’s, Bergdorf και Saks. Επίσης δουλεύουμε μεγάλο private label και projects με την Barneys.

pol

 

Ποιο είδος γούνας είναι το πιο περιζήτητο αυτή τη στιγμή?

Mink και shearling, ειδικά στους νέους και μοντέρνους πελάτες.

polog

Ποιό είναι το καλύτερο sable που μπορεί να αγοράσει κάποιος?

Το sable είναι το πιο ακριβό. Όσες περισσότερες γκρι τρίχες έχει ένα sable, τόσο πιο ακριβό είναι. Περίπου 25% όλων των sable στον κόσμο έχουν γκρι τρίχωμα – και δεν υπάρχουν πολλά sable στον κόσμο. Όλα τα δέρματα τα αγοράζω εγώ, αυτοπροσώπως.

Τι είναι αυτό που έχει κρατήσει την Michael Kors στο να συνεχίζει την συνεργασία της μαζί σας για δεκαετίες?

Η καινοτομία. Για παράδειγμα, οι σχεδιαστές λατρεύουν να φτιάχνουν σχέδια floral με την γούνα. Υπάρχει πολύ κόπος πίσω από αυτό – η βαφή των δερμάτων, το δέρμα από πίσω, η διαμόρφωση ώστε να είναι σαν mink shearling, sable shearling κτλ.

Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που σας έχει ζητηθεί να φτιάξετε όσον αφορά τη γούνα?

Ένας πελάτης κάποτε με το δικό του προσωπικό τζετ ήθελε να φτιάξουμε reversible παλτά από mink για όλο το πλήρωμα του, καθώς και sable throws για χρήση από τους επισκέπτες κατά την διάρκεια της πτήσης. Έχουμε κάνει γούνινο skirt για χριστουγεννιάτικο δέντρο. Έχω κάνει παλτά με τα πιο μακριά trains που μπορεί να φανταστεί κανείς. Μέχρι και ρόμπες μπάνιου με επένδυση γούνας.

pologeorg

Ποιες διάσημες έχουν φορέσει  δική σας γούνα?

Η Elizabeth Taylor. Έχουμε φτιάξει custom παλτό για την Aretha Franklin. Έχουμε δουλέψει με την Rihanna και έχουμε κάνει ένα πανέμορφο λευκό mink παλτό για την Serena Williams.

Τι πιστεύετε σας κάνει να διαφέρετε από τους υπόλοιπους γουναράδες?

Μας οδηγεί η ποιότητα και είμαστε έντιμοι. Σεβόμαστε τους πελάτες μας και καινοτομούμε. Θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι, κάτι το οποίο αισθάνομαι πως έχουμε καταφέρει.

pologeorgi

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria