Διάθεση καυσόξυλων για κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων

XYLA
Αρχική » Ελλάδα » Διάθεση καυσόξυλων για κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων

Με του απόφαση αναπλ. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτη Φάμελλου, καθορίζεται το τίμημα διάθεσης, η ποσότητα και τα δικαιολογητικά για την διάθεση καυσόξυλων για την κάλυψη ατομικών αναγκών των μονίμων κατοίκων, κλπ. των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων της περιοχής ευθύνης των περιφερειακών δασικών υπηρεσιών. 

Με την ίδια απόφαση και για τα καυσόξυλα τα οποία κατάσχονται και δύναται να διατεθούν στον οικείο Δήμο για την κάλυψη των ατομικών αναγκών ατόμων που αποδεδειγμένα υπάγονται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθορίζεται η διαδικασία καταβολής του τιμήματος και της παράδοσης των καυσόξυλων, οι προϋποθέσεις, οι δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά για τη διάθεση των καυσόξυλων καθώς και η διαδικασία επιλογής των τελικών δικαιούχων.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, επιτρέπεται ατελώς η συλλογή και η διαμόρφωση υπολειμμάτων υλοτομιών κωνοφόρων και πλατύφυλλων, διαμέτρου άνω των 6 εκ., από τους μόνιμους κατοίκους των τοπικών ή δημοτικών κοινοτήτων, η διοικητική περιφέρεια των οποίων βρίσκεται μέσα ή συνορεύει με δημόσια δάση ή όσων έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές, μετά από έκδοση Δασικής Διαχειριστικής Διάταξης από την οικεία δασική υπηρεσία.

Σχετικό αρχείο:
Υ.Α. 151364/675/21.2.2017 (ΦΕΚ Β´ 821) Διάθεση καυσόξυλων για κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Τα παρακάτω πεδία είναι προαιρετικά

Tο OlaDeka δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το oladeka.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.