Σ. Αδαμόπουλος: "Απαράδεκτη η δήλωση Γαβρόγλου για την Αρχιτεκτονική" - OlaDeka

Σ. Αδαμόπουλος: “Απαράδεκτη η δήλωση Γαβρόγλου για την Αρχιτεκτονική”

“ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ”

Σημαντική τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας στην ολομέλεια της βουλής, για την Αρχιτεκτονική Σχολή της Καστοριάς με τον κ. Γαβρόγλου να προτείνει την αξιοποίηση του κτιρίου του πρώην 1ου Γυμνασίου ως ακαδημαϊκό χώρο και χώρο συμβουλευτικής για νέους αγρότες, με τα λεγόμενά του αυτά να δείχνουν ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποια πρόθεση για την ίδρυση Αρχιτεκτονικής.

«Υπάρχει ένα κτίριο στην Καστοριά που κόστισε στο ελληνικό δημόσιο πολλά λεφτά και το οποίο είναι …κλειδωμένο, γιατί ήταν να γίνει εκεί ένα τμήμα Αρχιτεκτονικής το οποίο ουδέποτε έγινε. Ειδικά στην Καστοριά θα πρέπει να διερευνήσουμε τη δημιουργία κάποιου χώρου ερευνητικού και ακαδημαϊκού χαρακτήρα. Για παράδειγμα, νομίζω, ότι οι νέοι αγρότες δεν έχουν κάπου να απευθυνθούν για ουσιαστικές συμβουλές».

Το σχόλιο της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ως προς αυτή τη δήλωση του υπουργού ήταν: «Τίποτα δεν έχει λήξει»…

TEL-GAVR

Δείτε την τοποθέτηση του υπουργού στο βίντεο:

Σκληρή απάντηση στον υπ. Παιδείας για την “αξιοποίηση” του κτιρίου της Αρχιτεκτονικής έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Σωτήρης Αδαμόπουλος.

“Αυτό που άκουσα από τον υπουργό είναι απαράδεκτο. Δεν ξέρω πως το σκέφτηκε και αν κάποιος τον πληροφόρησε  ότι υπάρχουν εδώ τέτοια ζητήματα πληροφόρησης των αγροτών. Προγραμματίζω τις επόμενες ημέρες και μία συνάντηση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας για να συζητήσουμε σε βάθος αυτό το θέμα και να μπορέσουμε συντονισμένα και με ντοκουμέντα να προωθήσουμε αυτό το τεράστιο ζήτημα της αρχιτεκτονικής γιατί βλέπω ότι είναι πολιτικό το θέμα και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να πιέσουμε.”

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria