Συνέντευξη με τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Καστοριάς Δημήτρη Τριανταφύλλου - OlaDeka

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Καστοριάς Δημήτρη Τριανταφύλλου

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς Δημήτρης Τριανταφύλλου, μίλησε αποκλειστικά στους “Ορίζοντες”, για την αναβολή των πρωταθλημάτων, την εξέλιξή τους, τη συμμετοχή του φίλαθλου κοινού σε αυτά, αλλά και για πολλά ακόμα “καυτά” θέματα.

Συνέντευξη στη Χρύσα Κοσμίδου

Να ξεκινήσουμε από την αναβολή των πρωταθλημάτων. Πότε προβλέπετε να γίνει επανέναρξη των αγώνων;

Η κατάσταση που επικρατεί στους αγωνιστικούς χώρους λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δηλαδή του παγετού και των χιονιών, μας έχει οδηγήσει στην αναβολή των αγωνιστικών υποχρεώσεών μας. Με γνώμονα την προστασία των ποδοσφαιριστών μας και την αποφυγή καταστροφής των αγωνιστικών χώρων, η επιτροπή Ασφαλείας Γηπέδων και Πρόληψης Βίας σε συνεργασία με την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου θα συναποφασίσουν για την επανέναρξη των αγώνων όταν οι αγωνιστικοί χώροι θεωρηθούν κατάλληλοι. Έχουμε το πλεονέκτημα, δεν πιεζόμαστε να δηλώσουμε πρωταθλητή καθώς δεν υπάρχουν αγώνες μπαράζ, αφού ο πρώτος πάει απευθείας στη Γ΄ Εθνική. Αν χρειαστεί, θα οριστούν παιχνίδια και κάποιες άλλες μέρες (π.χ. Τετάρτη).

 Ποιες αλλαγές πιστεύετε ότι θα κάνουν το τοπικό ποδόσφαιρο καλύτερο;

Η ανάγκη για αλλαγή και ανασυγκρότηση στο ποδόσφαιρο του Νομού μας είναι κάτι που το αντιλαμβάνονται όλοι. Ακόμα και αυτοί που το οδήγησαν εδώ! Εμείς δεν ήρθαμε από το πουθενά. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, χρόνια στο χώρο, και δεν ήρθαμε να το παίξουμε Σωτήρες, αλλά να προσπαθήσουμε να οργανώσουμε, να διεκδικήσουμε, να βοηθήσουμε και να δείξουμε πως το ποδόσφαιρο εκτός από μπάλα είναι και άλλα πράγματα.

Τελείωσε ο Α΄ γύρος στη Β΄ κατηγορία. Μένει μία αγωνιστική στην Α’ κατηγορία για να ολοκληρωθεί και σε αυτή ο γύρος. Πώς είδατε την εξέλιξη τους πρωταθλήματος; Είδαμε καλύτερο ποδόσφαιρο;

Έχω παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια .Νομίζω ότι το επίπεδο είναι αρκετά καλό. Υπάρχουν βέβαια πάντα περιθώρια βελτίωσης. Εκείνο που μας προβληματίζει σαν Ε.Π.Σ. είναι η προσέλευση του κόσμου. Πρέπει να στηρίξει περισσότερο την προσπάθεια των παραγόντων και το μεράκι των ποδοσφαιριστών.

 Ακούσαμε ότι αναφερθήκατε σε ταμείο αρωγής. Μπορείτε να μας πείτε κάποια από τα σχέδιά σας;

 Μιλήσαμε για το ταμείο αρωγής, για τη συμμετοχή στα κοινωνικά θέματα του τόπου μας. Ξεκινάμε με εθελοντική αιμοδοσία στις 21 Φεβρουαρίου, με τη διοργάνωση γιορτής για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΣ βραβεύοντας άτομα με προσφορά στην κοινωνία και στο ποδόσφαιρο, αλλά και σωματεία, ποδοσφαιριστές και παράγοντες που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν για την αγωνιστική τους δραστηριότητα, αλλά και για το ήθος τους.

 Θέλετε να μας πείτε κάτι περισσότερο γι αυτό το θέμα;

Η πλήρης ονομασία είναι «ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ». Κάναμε την αρχή και ανοίξαμε έναν λογαριασμό με ένα ποσό το οποίο θα ενισχυθεί από τα χρήματα που θα έρθουν από πρόστιμα και ποινές του Α΄ γύρου και από το σύνολο του ποσού των μελών της ΕΠΣ που θα προέλθει από την ενασχόλησή τους σαν παρατηρητές. Υπάρχουν βέβαια και άλλες σκέψεις και προτάσεις όπως το 1/3 του ποσού από τα εισιτήρια του τελικού κυπέλου να διατεθεί στο ταμείο. Επίσης σκοπεύουμε να διοργανώσουμε αγώνα SUPER CUP και το 50% των εσόδων να διατεθούν εκεί και το άλλο 50% σε ένα κοινωνικό φορέα – σύλλογο που θα επιλέξουμε.

 Έχετε δίκαιο. Χρειάζονται τέτοιες ενέργειες από μέρους της ΕΠΣ Καστοριάς.

 Δεν σταματάμε εδώ. Θα ακολουθήσει μέχρι τέλος Μαρτίου Ημερίδα με θέμα «Τα οφέλη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην τοπική κοινωνία, Πρώτες Βοήθειες στον αγωνιστικό χώρο και FAIR PLAY (ευ αγωνίζεσθαι)» με ομιλητές που θα επιλέξουμε από τον ιατρικό χώρο και από το χώρο παραγόντων του αθλητισμού .

 Υπάρχουν πολλές δυσκολίες σε όλη τη χώρα το ίδιο φαντάζομαι ισχύει και για το ποδόσφαιρο.

Σίγουρα περνάμε μια δύσκολη οικονομική περίοδο σε όλους τους τομείς. Πρέπει να δείξουμε την απαραίτητη ευαισθησία και αλληλεγγύη στην κοινωνία του ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι μπροστά σε αυτά τα προβλήματα, στο μέτρο του δυνατού βέβαια. Θα υποστηρίξουμε φορείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα μέσα από άλλες δράσεις που θα ακολουθήσουν.

 Μιλήσατε για την τοπική κοινωνία. Υπάρχει ανταπόκριση;

Η κοινωνία είναι απαιτητική .Για αυτό πρέπει όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο να δείχνουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον στο άθλημα, έτσι ώστε να μπορούμε να το τροφοδοτούμε με νέες καινοτόμες ιδέες, να προάγουμε και να παράγουμε μέσα από την ανάπτυξη όλα τα οφέλη και τις αξίες του που δικαιολογημένα το έχουν αποκαλέσει «Ο Βασιλιάς των Σπόρ».

 Με έχουν ενημερώσει ότι ο θεσμός του γιατρού στα γήπεδα είναι ένα μέτρο που το καθιερώσατε εσείς.

Αυτό είναι αλήθεια. Καθιερώσαμε από το 2014 το θεσμό του γιατρού για την κάλυψη των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένα μέτρο αναγκαίο, χρήσιμο, πολύτιμο και απαραίτητο το οποίο έπρεπε να υπήρχε προ πολλού. Κάνουμε προσπάθεια για μεγαλύτερη βελτίωση.

 Κλείνοντας Πρόεδρε, θα θέλατε να προσθέσετε κάτι;

Ναι, θα ήθελα να αναφέρω ότι κύριο μέλημά μας είναι να καταλάβουν όλα τα σωματεία τι σημαίνει ΕΠΣ και να αντιληφθούν ότι ο κύριος στόχος και σκοπός μας είναι η δικαιοσύνη, η ισονομία, η προαγωγή και η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Η σχέση ποδοσφαίρου-κοινωνίας πρέπει να συνδεθεί με όλους τους θεσμούς της τοπικής κοινωνίας και εμείς δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί το ποδόσφαιρο εκτός από ένα απλό παιχνίδι είναι και ένα κοινωνικό γεγονός. Είναι αγάπη! Είναι γιορτή! Όλη αυτή η ένταση , η προσπάθεια ,η διάκριση, ο κόπος και τελικά ο ΑΓΩΝΑΣ εκπέμπουν την ομορφιά της στιγμής.

Επίσης, κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ η νέα χρονιά να είναι για όλους πιο δημιουργική, γεμάτη υγεία και με πολλά γκολ!

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria