«Προσγείωση» από Ντάισελμπλουμ: Ξεχάστε τη συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου - OlaDeka

«Προσγείωση» από Ντάισελμπλουμ: Ξεχάστε τη συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου

«ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»

Η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι απαραίτητη για να συνεχιστεί το ελληνικό πρόγραμμα δήλωσε απόψε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ προσέθεσε πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε καθεστώς βαθιάς κρίσης, διαμηνύοντας ουσιαστικά πως οι εταίροι δεν θα βιαστούν για την επίτευξη λύσης στις διαπραγματεύσεις. Επιβεβαίωσε δε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της ερχόμενη Δευτέρας. Η αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας δεν θα έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα για το προσεχές Eurogroup στις Βρυξέλλες, τόνισε.

Επομένως η όποια λύση στη διένεξη με τους δανειστές θα μετατεθεί για τον Μάρτιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία.

Οι συνομιλίες της Αθήνας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στους τομείς της απασχόλησης, της ενέργειας, των δημοσιονομικών στόχων και της ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους παρατείνονται επί μήνες, αναζωπυρώνοντας τους φόβους περί νέας κρίσης στην ευρωζώνη.

«Ο κόσμος νομίζει πως επειδή γίνεται ένα Eurogroup την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να έχουμε τελειώσει. Αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ το δικό μου χρονοδιάγραμμα. Είναι αδιανόητο», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ μιλώντας σε ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό και προσέθεσε: «Επίσης το ΔΝΤ πρέπει να συμμετέχει».

Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης να γίνει το ταχύτερο ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τον Μάρτιο και να προσελκύσει και πάλι τους επενδυτές.

Κατά τον Ντάισελμπλουμ, οι επικεφαλής των κλιμακίων της ΕΕ και του ΔΝΤ θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να υπάρξει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις πριν η Ευρωομάδα εγκρίνει μια συμφωνία. Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για την επιστροφή τους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria