Παναγροτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 3 Φλεβάρη και κλείσιμο του τελωνείου την Πέμπτη στην Καστοριά - OlaDeka

Παναγροτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 3 Φλεβάρη και κλείσιμο του τελωνείου την Πέμπτη στην Καστοριά

Σε παναγροτικό συλλαλητήριο στην εφορία Καστοριάς την Παρασκευή 3 Φλεβάρη καλεί η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου Άργους Ορεστικού, κλιμακώνοντας τον αγώνα που ξεκίνησε με το στήσιμο του μπλόκου τη Δευτέρα 30 Γενάρη στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού που οδηγεί στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής,

Η απόφαση για το συλλαλητήριο πάρθηκε στη Γενική Συνέλευση του Μπλόκου που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας.

Την Τετάρτη 1 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί μαζική εξόρμηση στη λαϊκή αγορά της Καστοριάς με κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο. Την Πέμπτη 2 Φλεβάρη οι αγρότες από το μπλόκο θα προχωρήσουν από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι σε συμβολικό αποκλεισμό του Τελωνείου της Καστοριάς με στόχο να αναδειχθεί το ζήτημα των ελληνοποιήσεων σε φασόλια και μήλα που έχει φέρει σε απόγνωση τους παραγωγούς της περιοχής από τη δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους.

Σήμερα στήθηκε μπλόκο και στη διασταύρωση της Δεβόρας, στον κάθετο δρόμο Αμυνταίου – Φλώρινας, ενώ στη θέση τους παραμένουν οι αγρότες του Βοΐου στο μπλόκο που έχει συγκροτηθεί από τη Δευτέρα στον κόμβο της Αγίας Κυριακής, όπως επίσης και οι αγρότες που πλαισιώνουν το μπλόκο στο Αντίγονο Αμυνταίου.

Την Πέμπτη μπλόκο θα στήσουν και αγρότες από τα Γρεβενά στην πρώτη είσοδο Γρεβενών. Την ίδια μέρα το απόγευμα θα γίνει Γενική Συνέλευση των Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Πρεσπών προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για τη δημιουργία μπλόκου στο Τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria