Παναγροτικό συλλαλητήριο σήμερα στην Καστοριά - OlaDeka

Παναγροτικό συλλαλητήριο σήμερα στην Καστοριά

Κάλεσμα Δημήτρη Μόσχου

Τον 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής προγραμματίζουν στη Δυτική Μακεδονία

Στον 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, αποφασίσαν να προχωρήσουν εντός των επόμενων ημερών αγρότες και κτηνοτρόφοι των Πρεσπών, έπειτα από τη χθεσινοβραδινή τους συνάντηση. «Ακόμη δεν είναι ανακοινώσιμο το πότε ακριβώς θα γίνει η συγκεκριμένη κινητοποίηση», σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 Στο μεταξύ, το πρόγραμμα δράσεων των αγροτών και κτηνοτρόφων στη Δυτική Μακεδονία αφορά μεταξύ άλλων την πραγματοποίηση σήμερα Παναγροτικού Συλλαλητηρίου μπροστά από την Εφορία της Καστοριάς, με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχο, να απευθύνει εκ νέου κάλεσμα προς όλους του πολίτες, από όποια επαγγελματική τάξη και αν προέρχονται, προκειμένου να συμμετάσχουν.

Υπενθυμίζεται ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι Καστοριάς έστησαν από τις 30/1 μπλόκο στο ‘Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο αξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Στήθηκε χθες το αγροτικό μπλόκο στα Γρεβενά και συγκεκριμένα στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα. Στο Καλονέρι Βοείου, στήθηκε το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας, ενώ θέση πήραν και αγρότες και κτηνοτρόφοι του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας-Έδεσσας.

Στο μεταξύ, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των Πύργων Πτολεμαϊδας στο μπλόκο που στήθηκε στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας-Έδεσσας, πραγματοποίησαν χθες πορεία διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ τους και κινήθηκαν ως την Φλώρινα, έφτασαν στο τελωνείο της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, χωρίς να προβαίνουν σε αποκλεισμό. Στη συνέχεια, επέστρεψαν στο μπλόκο τους.

Αύριο συνεδριάζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι των χωριών Βοΐου, Νεάπολης και Τσοτυλίου, προκειμένου να αποφασίσουν τη δράση τους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria