Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΟΔΕ: Ή είναι ανίδεοι ή ψεύτες και προβοκάτορες - OlaDeka

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΟΔΕ: Ή είναι ανίδεοι ή ψεύτες και προβοκάτορες

Αυτό το μείγμα θρασύτητας, ασχετοσύνης και προκλητικότητας που προβάλουν και εκπέμπουν η ΝΟΔΕ και η τοπική βουλευτής της ΝΔ πραγματικά έχει ξεπεράσει τα όρια.

Όταν η ανικανότητα συνδυάζεται  με την άγνοια τότε διαβάζουμε  ανακοινώσεις σαν της ΝΟΔΕ Καστοριάς, όπως η τελευταία για την Πολυτεχνική Σχολή των Ιωαννίνων.

Διαβάζοντας την σχετική ανακοίνωση δύο τινά συμβαίνουν:

Η είναι ανίδεοι ή ψεύτες και προβοκάτορες.

Οι κύριοι-ες της ΝΟΔΕ Καστοριάς και τα φερέφωνα τους θα έπρεπε να γνωρίζουν.

Α) Τα εν λόγω τμήματα στα Ιωάννινα ιδρύθηκαν επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.  Επί συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ έκλεισε το ΤΕΙ Διεθνούς Εμπορίου και μεταφέρθηκε η Αρχιτεκτονική από την Καστοριά στην Κοζάνη αφού πρώτα μετονομάστηκε σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Β) Το έγγραφο που παρουσιάζουν ως καταστροφή της Καστοριάς δεν λέει τίποτε άλλο, παρά μόνο, ότι τα τρία ήδη υπάρχοντα και λειτουργούντα τμήματα των Ιωαννίνων απαρτίζουν, πλέον, την Πολυτεχνική σχολή,  για να μπορούν οι απόφοιτοι των αντίστοιχων τμημάτων, όπως εξήγησε ο υπουργός  στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, να έχουν επαγγελματικά δικαιώματα σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Χωρίς την σύσταση της Πολυτεχνικής σχολής οι απόφοιτοι δεν θα έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και δεν νομίζουμε η ΝΟΔΕ να επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Γ) Κανένα, λοιπόν, νέο τμήμα δεν ιδρύθηκε στα Γιάννενα. Καλό θα ήταν όλοι όσοι το αναπαράγουν   να διαβάζουν καλύτερα τους νόμους και τα ισχύοντα.

Δ) Την καταστροφή στην Καστοριά την έφεραν οι ίδιοι όταν έκλειναν το ΤΕΙ Διεθνούς Εμπορίου και μετέφεραν την Αρχιτεκτονική στην Κοζάνη.

Ε) Να τους θυμίσουμε την τότε δημόσια δήλωση της κ. Αντωνίου για τους υπουργούς της ΝΔ «κάποιοι υπουργοί δεν φοράνε παντελόνια», όταν κατέστρεφαν την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Καστοριά. Την ξέχασε η κ. Αντωνίου ; Οι Καστοριανοί σίγουρα όχι !

Οι της ΝΔ στην Καστοριά θυμίζουν το ανέκδοτο με τον πατροκτόνο που εκλιπαρούσε για κατανόηση στο δικαστήριο, γιατί όπως ισχυριζότανε έμεινε ορφανός. Φυσικά ο πατροκτόνος καταδικάστηκε, όπως οι ίδιοι από την τοπική κοινωνία για τα εγκλήματα που έκαναν στην Καστοριά.

Αυτό το μείγμα θρασύτητας, ασχετοσύνης και προκλητικότητας που προβάλουν και εκπέμπουν η ΝΟΔΕ και η τοπική βουλευτής της ΝΔ πραγματικά έχει ξεπεράσει τα όρια. Γιατί θέλει πολύ θράσος να ψηφίζεις να φύγουν όλα από την Καστοριά, όπως έκανε η ΝΔ, και σήμερα να κλαψουρίζεις για αυτά που εσύ ο ίδιος ψήφισες. Ο Καστοριανός λαός, όμως, αν και κάποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη του, ούτε ξέχασε, ούτε τρώει κουτόχορτο.

Ν.Ε.  ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria