ΜΙΛΑΝΟ: ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΓΟΥΝΑ ΩΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ - OlaDeka

ΜΙΛΑΝΟ: ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΓΟΥΝΑ ΩΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ

Faux γούνα; Μόνο στην ετικέτα. Στην πραγματικότητα ήταν ρακούν. Αναφέρθηκαν δύο Κινέζοι επιχειρηματίες

Μιλάνο, 2 Φεβρουαρίου, 2017 – Faux γούνα; Μόνο στην ετικέτα. Στην πραγματικότητα ήταν ρακούν. Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται εισαγωγική εταιρεία κινεζικών προϊόντων, η οποία συγκέντρωσε σε μια αποθήκη στο Μιλάνο γουναρικά που τα παρουσίαζε ως συνθετικά. Η Guardia di Finanza (Ιταλική οικονομική αστυνομία) κατέσχεσε 140 γούνινα τζάκετ κυρίως ρακούν, των οποίων οι ετικέτες έγραφαν ότι ότι η σύνθεσή τους ήταν 100% συνθετική.

Οι γούνες πέρασαν από κατάστημα που ανήκει σε κινεζική εταιρία και στη συνέχεια κατέληξαν στην αποθήκη του εισαγωγέα στην περιοχή του Paolo Sarpi στο Μιλάνο.

20160514110914-20160421130637-guardia-finanza-arresti-foggia

Τα γουναρικά που ανακάλυψαν οι Κίτρινες Φλόγες (έτσι αποκαλείται η Ιταλική οικονομική αστυνομία) διατέθηκαν στην αγορά με ένδειξη πλαστικής σύνθεσης, αλλά τεχνικές αναλύσεις επέτρεψαν για αποκαλυφθεί πως η γούνα ήταν ζωικής προέλευσης.

Επρόκειτο για ένα τέχνασμα με το οποίο δεν γίνται αντιληπτή η διαφορά από τους καταναλωτές, έτσι ώστε να αγοράσουν άλλο προϊον από αυτό που επιθυμούσαν.

 Κάποιος από τους πελάτες, κατήγγηλε τον εισαγωγέα για απάτη του  Μιλανέζου εμπόρου του οποίου τα προϊόντα είχαν φτάσει μέχρι την αγορά του Verbanese (Βορειοδυτική περιοχή της Ιταλίας). Το τελευταίο διάστημα διεξάγονται περισσότερες έρευνες σχετικά με την εξάπλωση αυτών των γουναρικών.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria