Καστοριά: Παραμένει το Τμήμα Εμπορίου του ΤΕΙ - OlaDeka

Καστοριά: Παραμένει το Τμήμα Εμπορίου του ΤΕΙ

Μάκης Νασιάδης

Επανέρχονται στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο των πανελληνίων εξετάσεων εννέα τμήματα των ΤΕΙ, από τα 20 που χαρακτηρίστηκαν με το νόμο Διαμαντοπούλου ως μεταβατικά και επρόκειτο να καταργηθούν. Ανάμεσα στα τμήματα αυτά είναι και το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά.

Η απόφαση, που ήταν αποτέλεσμα διαλόγου, μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των προέδρων των ΤΕΙ, ανακοινώθηκε από τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου.

Τα υπόλοιπα τμήματα που παραμένουν είναι: Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων και Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, με έδρα την Πάτρα, Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας με έδρα το Αίγιο, Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης, με έδρα την Αθήνα, Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου, με έδρα τη Δράμα, Τμήμα Λογοθεραπείας, με έδρα την Καλαμάτα και Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, με έδρα την Καρδίτσα.

«Είναι μια σημαντική στιγμή γιατί υπάρχει μία συλλογική απόφαση του κατεξοχήν αρμοδίου οργάνου των ΤΕΙ, που είναι η Σύνοδος των Προέδρων και υπάρχει και δική μας συναίνεση», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Από την πλευρά του πρόεδρος της Συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ, Δημήτρης επισήμανε ότι «δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η απόφαση», γιατί όπως ανέφερε «ήταν τεκμηριωμένες οι προτάσεις που έδωσαν τα ίδια τα ιδρύματα» για τα εννέα  τμήματα τα οποία και αξιολογήθηκαν.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria