Καστοριά και Λήμνος διεκδικούν τον ...Αλέκο - OlaDeka

Καστοριά και Λήμνος διεκδικούν τον …Αλέκο

Διαμάχη έχει ξεσπάσει στη Λήμνο για τον κύκνο Αλέκο που έγινε η τουριστική ατραξιόν του νησιού, κάτι σαν τον πελεκάνο Πέτρο στη Μύκονο.

Ο Σταθμός Περίθαλψης Αγρίων Ζώων Καστοριάς ζητάει να αναλάβει τη φροντίδα του ζώου που τώρα έχει επιστρέψει στο χώρο που μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν.

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Ο κύκνος έπρεπε να μετακινηθεί από την παραλία της Νέας Μαδύτου»

Στην αρχική του κατοικία επέστρεψε ο γνωστός πλέον σε όλους Αλέκος, ο κύκνος της Νέας Μαδύτου που προσέλκυσε τα βλέμματα και έγινε θέμα συζήτησης στη Λήμνο.

Το όμορφο πτηνό επέστρεψε στον χώρο της οικίας του ιδιοκτήτη του, αφού προηγουμένως έγινε καταγγελία εις βάρος του για παράβαση σχετικά με τις «υποχρεώσεις των ιδιοκτητών δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς» από την Αναστασία Παρίση, εκπρόσωπο του Animal Rescue Lemnos.

«Ο κύκνος έπρεπε να μετακινηθεί» υπογραμμίζει στον FM 100 ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέλος του «Αρκτούρου» και της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, εξηγώντας ότι το περιβάλλον διαβίωσής του ήταν ακατάλληλο, ενώ κινδύνευε και η ζωή του.

Μάλιστα, σημείωσε πως βρίσκεται σε συνεργασία με εθελόντριες της Λήμνου, ώστε να παρακολουθείται στενά το θέμα, προκειμένου να ελεγχθεί εάν οι τωρινές συνθήκες διαβίωσης του πτηνού πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

«Κανένα ζώο δεν είναι ατραξιόν», καταλήγει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε για το θέμα:

Φωτογραφία: Ράνια Γιαλούρη

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria