ΕΚΤΑΚΤΟ - ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ Η ΕΔΗΚΑ - OlaDeka

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ Η ΕΔΗΚΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του κτιρίου και την στέγαση δημοσίων υπηρεσιών και άλλων φορέων

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του oladeka.com οι προσπάθειες του συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Περικλή Ζαγάρα απέδωσαν καρπούς.

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις αφού πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο υφυπουργός οικονομίας και ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας έδωσε το πράσινο φως για τη νομιμοποίηση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η ΕΔΗΚΑ, έτσι ώστε αφού γίνουν και οι όποιες απαραίτητες υπόλοιπες διαδικασίες, να είναι όλα έτοιμα για την αξιοποίηση του κτιρίου με την εγκατάσταση εκεί, δημοσίων υπηρεσιών και άλλων φορέων με γνώμονα την εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος και το γενικότερο κοινωνικό ώφελος.

Ένα ολόκληρο δεκαήμερο βρίσκεται στην Αθήνα ο Περικλής Ζαγάρας προσπαθώντας να ενημερώσει και να συντονίσει τους υπηρεσιακούς παράγοντες για να καταλήξει θετικά η όλη προσπάθεια στην οποία συνδράμουν ολόκληρη η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κα Ολυμπία Τελιγιορίδου η οποία συμμετείχε στις επαφές που έφεραν τις σημερινές εξελίξεις.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν αρκετά κυβερνητικά στελέχη -υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς, υπαλλήλους υπηρεσιών και υπουργείων, στελέχη της αποκεντρωμένης διοίκησης και της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αλλά και άλλους εμπλεκόμενους υπερκομματικούς φορείς που δεν σχετίζονται μόνο με την κυβέρνηση και το κράτος, να βρίσκονται πλέον σε κοινό δρόμο με σκοπό και απώτερο σκοπό την επίτευξη του στόχου της αξιοποίησης του κτιρίου που επί 25 χρόνια μένει αναξιοποίητο κατά το ήμισυ του εμβαδού του τουλάχιστον.

Ο στόχος είναι η νομιμοποίηση του κτιρίου μέσα σε 2 με 3 μήνες για να ακολουθήσουν άμεσα οι υπόλοιπες διαδικασίες που θα το καταστήσουν έτοιμο να υποδεχθεί δημόσιες, δημοτικές υπηρεσίες και άλλους φορείς.

Αυτό όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς δημιουργεί αυτόματα τη διαδικασία της ενεργοποίησης του όρου που παγώνει (ήδη έχουν λάβει γνώση όλοι οι αρμόδιοι) οποιοδήποτε συμβόλαιο με ιδιώτη, από τη στιγμή που βρεθεί στην πορεία δημόσιο κτίριο, ικανό να υποδεχθεί και να στεγάσει τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ο πυρετός συσκέψεων και επικοινωνίας ανάμεσα σε κέντρα αποφάσεων κάθε επιπέδου που είναι σε εξέλιξη.

Το όποιο αποτέλεσμα μπορεί να πει κανείς εύκολα, ότι χρεώνεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στον συντονιστή της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Περικλή Ζαγάρα που ανέλαβε προσωπικά και πήρε στις πλάτες του ένα θέμα το οποίο θεωρείται ζητούμενο και αποδεκτό από την τοπική κοινωνία, αν αναζητήσει κανείς την άποψη του καθημερινού πολίτη που βρίσκεται μακριά από ιδιοτέλειες και το περιβόητο «σύστημα» που κατονόμασε αρχικά και ίδιος ο πρόεδρος της ΕΔΗΚΑ ΑΕ κ. Αχιλλέας Ευαγγέλου (λέγοντας χαρακτηριστικά τη φράση: «Το σύστημα δεν θέλει!»). Το ότι βέβαια στην πορεία παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο με αντίθετες απόψεις και με κίνδυνο να δίνει την εντύπωση ότι αυτό το «σύστημα» δεν επιθυμεί να το έχει απέναντι του, είναι κάτι που θα κριθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος.

Αυτό που αναμένεται τώρα είναι τα πρώτα αποτελέσματα και κάποιες επίσημες ανακοινώσεις…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria