Διευθύντρια επικοινωνίας του ΤΑΡ: «Αρμόδια είναι η πολιτεία για τα τοπικά δίκτυα διανομής του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ» - OlaDeka

Διευθύντρια επικοινωνίας του ΤΑΡ: «Αρμόδια είναι η πολιτεία για τα τοπικά δίκτυα διανομής του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ»

Αυτό  δήλωσε η  διευθύντρια επικοινωνίας του ΤΑΡ για την Ελλάδα Κατερίνα Μουζουράκη, η οποία βρέθηκε στην Καστοριά,  με αφορμή το έργο αλλαγής κουφωμάτων που έγινε με  δωρεά του αγωγού  φυσικού  αερίου στο  Γηροκομείο.

Η κ.  Μουζουράκη συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ είναι ένας  αγωγός ο οποίος μεταφέρει αέριο  υψηλής πίεσης. Δεν είναι ένας  αγωγός ο οποίος μπορεί να μεταφέρει αέριο στα σπίτια. Χρειάζονται τα τοπικά δίκτυα διανομής προκειμένου να φτάσει το  φυσικό αέριο στα σπίτια. Για  τοπικά δίκτυα διανομής αρμόδια είναι η πολιτεία».

Σχετικά με την υποβολή προτάσεων από τους φορείς  των περιοχών απ’ όπου θα διέλθει ο  αγωγός, είπε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο γι΄αυτό.

«Ο  αγωγός  δεν έχει ένα κλειστό πλαίσιο και όποιος πρόλαβε να κάνει μια πρόταση και τελείωσε. Είμαστε ανοιχτοί, ακούμε τις προτάσεις από τις τοπικές κοινότητες, αυτές είτε προέρχονται από τις τοπικές αρχές είτε προέρχονται από τους τοπικούς φορείς , τις αξιολογούμε και προχωράμε ανάλογα πάντα με το τι θεωρούμε κι εμείς αλλά και τι οι ίδιες οι κοινότητες μας προτάσσουν ως πιο σημαντική ανάγκη.

Έγινε τις προηγούμενες μέρες μια συνάντηση σε επίπεδο αρμόδιων υπουργείων με τις τρεις Περιφέρειες όπου συζητήθηκαν οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από αυτές και απ’ όσο γνωρίζω βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης», τόνισε η κ. Μουζουράκη.

Ε.Ψ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria