ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΠΕΡΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ - OlaDeka

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΠΕΡΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

«Η πόλη των Αρχοντικών και των Βυζαντινών Εκκλησιών της ιστορίας μας ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ: Να λειτουργήσει η Αρχιτεκτονική Σχολή στην Καστοριά»

Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην ολομέλεια της Βουλής για το θέμα της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Καστοριά, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, για τον άστοχο τρόπο προσέγγισης του όλου θέματος.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ως Βουλευτής από το έτος 2004, σε συνεργασία με τις τότε τοπικές αρχές (Νομάρχη, Δήμαρχο, Βουλευτή Αντιπολίτευσης και άλλα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνίας) και με συντονισμένες προσπάθειες και την σύμφωνη γνώμη των τότε Πρυτανικών Αρχών, κάναμε το όραμα πραγματικότητα. Απόδειξη αυτού είναι αφενός το θεσμικό πλαίσιο και αφετέρου η κατασκευή των υπαρχόντων σύγχρονων κτηριακών εγκαταστάσεων.
  • Ακολούθησε το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», με τις γνωστές επιπτώσεις (μνημόνια, παραγοντισμοί, αδιαφορία κτλ.) με αρνητικές επιπτώσεις. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι η Καστοριά δεν απαιτεί την άρση της εμφανούς αδικίας.
  • Θα ανέμενε κανείς από την Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι το κράτος έχει συνέχεια σε ανάλογες πρωτοβουλίες, να επιλύει προβλήματα, να αποκαθιστά την αδικία και όχι να επιρρίπτει ευθύνες αλλού ακόμα και αν υπάρχουν (που υπάρχουν) πολύ περισσότερο βέβαια, όταν με δηλώσεις σε επίπεδο Κοινοβουλίου, ομολογεί προθέσεις.
  • Η λειτουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στις εγκαταστάσεις της Αρχιτεκτονικής Σχολής, είναι ευπρόσδεκτες αλλά δεν έχουν σχέση με το θέμα και αποτελούν ουσιαστικά «στάχτη στα μάτια».

Να τελειώνουμε, λοιπόν, με τις αστείες δικαιολογίες. Καιρός είναι να μελετήσει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τους λόγους ίδρυσης της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Καστοριά και να γίνει αντιληπτό ότι κέντρο ή κέντρα δίχως περιφέρεια, δεν έχουν μέλλον.

Η πόλη των Αρχοντικών και των Βυζαντινών Εκκλησιών της ιστορίας μας ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ: Να λειτουργήσει η Αρχιτεκτονική Σχολή στην Καστοριά.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς

Ανέστης Αγγελής

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria