Δεν φαντάζεστε από τι θα είναι φτιαγμένα τα αεροσκάφη για αποστολή βοήθειας! - OlaDeka

Δεν φαντάζεστε από τι θα είναι φτιαγμένα τα αεροσκάφη για αποστολή βοήθειας!

Τη μεταφορά τροφίμων, νερού και φαρμάκων σε απομακρυσμένες ή αποκλεισμένες -από φυσικές καταστροφές ή από συγκρούσεις- περιοχές, με βρώσιμα τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη, σχεδιάζει μία βρετανική εταιρεία.

Οι κατασκευαστές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών υποστηρίζουν ότι το καθένα από αυτά θα στοιχίζει περίπου 180 ευρώ και θα μπορεί να μεταφέρει τρόφιμα βάρους 50 κιλών, έχοντας μήκος τριών μέτρων.

Αν και ο σκελετός του πρωτότυπου τηλεχειριζόμενου, το οποίο αποκαλείται Pouncer, είναι φτιαγμένος από ξύλο, οι σχεδιαστές του σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν βρώσιμα υλικά για την κατασκευή των επομένων αεροσκαφών.

Το αεροπλάνο θα δοκιμαστεί τον Μάιο και θα είναι έτοιμο για την πρώτη του αποστολή μέχρι τα τέλη του έτους. Το Pouncer θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων, θα εκτοξεύεται από άλλο αεροπλάνο ή και από το έδαφος και θα φτάνει στον στόχο του με ακρίβεια επτά μέτρων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η Oxfam και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το Pouncer.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria