Δήμος και ΔΕΥΑΚ υπέβαλαν το αίτημα αλλαγής του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Καστοριάς - OlaDeka

Δήμος και ΔΕΥΑΚ υπέβαλαν το αίτημα αλλαγής του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΚ και στο πλαίσιο της πρόσκλησης με κωδικό 32, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, υπέβαλε σήμερα 22/02/2017 πρόταση ένταξης και χρηματοδότησης του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης πόλης Καστοριάς».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 12.000.000 €, έχει πλήρη και ώριμη μελέτη και αναμένεται η ένταξή του.

Το έργο περιλαμβάνει τις κατασκευαστικές εργασίες για την αντικατάσταση όλων των αγωγών του εσωτερικού δικτύου Ύδρευσης της πόλης Καστοριάς, την σύνδεση όλων των κατοικιών με το νέο δίκτυο σωληνώσεων και την προσθήκη δύο νέων δεξαμενών ύδρευσης στο βουνό της Καλλιθέας. Οι αγωγοί θα κατασκευαστούν από σωλήνες πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς.

Με το σύγχρονο σύστημα εποπτικού ελέγχου, που θα εγκατασταθεί, διασφαλίζεται η παρακολούθηση του δικτύου σε 24ωρη βάση από τον κεντρικό σταθμό και η συλλογή, αξιολόγηση και ρύθμιση πλήθους αναγκαίων χαρακτηριστικών της λειτουργίας του, όπως των παροχών των πιέσεων και των ποιοτικών χαρακτηριστικών σε επιλεγμένα σημεία, με στόχο την αξιοπιστία, την υγιεινή και την οικονομική λειτουργία του.

Ο χρονικός προγραμματισμός κατασκευής του έργου καλύπτει τρία χρόνια και με την ολοκλήρωσή του θα εκλείψουν όλα τα προβλήματα του σημερινού δικτύου που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της πόλης και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ και η πόλη της Καστοριάς θα έχει πλέον ένα σύγχρονο, αξιόπιστο, λειτουργικό και ασφαλές δίκτυο ύδρευσης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria