Απ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις με ευχές και παρακάλια... - OlaDeka

Απ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις με ευχές και παρακάλια…

ΟΡΓΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ – ΦΩΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ – ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ…

Ρωτήστε όποιον βρείτε στο δρόμο: Θέλετε να πληρώνετε ενοίκια σε ιδιώτες για την στέγαση δημοσίων υπηρεσιών, ενώ μπορούν να στεγαστούν δωρεάν σε δημόσια κτίρια;

Αφού πάρετε τη λογική απάντηση, σκεφθείτε τι σημαίνει το όργιο που συμβαίνει αυτές τις ώρες στους σκοτεινούς «νευρώνες» του «συστήματος» που…δεν θέλει!

Είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν στο…χωριό μας! Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά. Οι συναντήσεις των γνωστών – αγνώστων οργιάζουν. Το σύστημα που δεν θέλει, παίζει τα ρέστα του!

Οι λύκοι ανταριάζονται και ουρλιάζουν ολονυχτίς! Αν δεν λυγίσουν οι άνθρωποι που ακολουθούν την αυτονόητη λογική και το λαϊκό επιτακτικό αίτημα για φρένο στη διασπάθιση του κρατικού χρήματος που προέρχεται από τις τσέπες των μη εχόντων και στραγγαλισμένων οικονομικά Ελλήνων, σύντομα θα έχουμε μια καινούρια ημέρα με περισσότερο φως.

Προς το παρόν το σκοτάδι, είναι βαθύ, η νύχτα μεγάλη και ας ελπίσουμε ότι όσοι βρίσκονται στο δρόμο τον σωστό, δεν θα λιγοψυχήσουν. Γιατί ο ιστορικός του μέλλοντος θα αποκαλύψει τις απειλές, τις κραυγές, τις μεθοδεύσεις και κάθε είδος τραμπουκισμού και αλαζονείας που εμπλουτίζουν τις σελίδες του κεφαλαίου το οποίο θα αναφέρεται στη χρονική περίοδο την οποία διανύουμε. Πολιτικοί – με την ευρύτερη έννοια, παράγοντες, υπάλληλοι, «χατζηαβάτηδες*» και «κοπρίτες**» κινούνται παρανοϊκά σαν σεληνιασμένοι λύκοι γύρω από το τραπέζι στο οποίο είναι απλωμένο το σώμα του θηράματος που λέγεται λαός. Και η ανησυχία τους γίνεται όλο και μεγαλύτερη γιατί φαίνεται πως το κορμί πάνω στην τάβλα δείχνει να κάνει κάποιες κινήσεις σαν να προσπαθεί να ανακάμψει και να σηκωθεί από το κώμα και την παράλυση που του έχουν επιβάλει επί σειρά ετών για του ρουφάνε το αίμα.

Μακάρι μια φορά να υπερισχύσει η απλή και αμόλυντη λογική. Κρατήστε σκοπιά και το νου σας …γιατί «Απ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις με ευχές και παρακάλια»***

 

* Ο Χατζηαβάτης, δουλοπρεπής φίλος του Καραγκιόζη, συνήθως κάνει θελήματα του Πασά (π.χ. ως τελάλης)

**Ο Κοπρίτης (ή Σβούρας) το μεσαίο παιδί του Καραγκιόζη, είναι εύσωμος παρά την έλλειψη φαγητού

(Πληροφορίες από βικιπαίδεια)

***Κώστας Βάρναλης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria