Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Καστοριάς για τα νέα διόδια - OlaDeka

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Καστοριάς για τα νέα διόδια

Την ώρα που έχουν εκτροχιαστεί όλοι οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών του νομού μας, αλλά και της περιφέρειας γενικότερα, από το πολικό ψύχος που έπληξε τον τόπο μας, την ώρα που η ανεργία έχει φτάσει στο ζενίθ, που το ατομικό εισοδημάτων Καστοριανών είναι το μικρότερο κατά κεφαλήν στην Ε.Ε., που οι νέες περικοπές των συντάξεων σφίγγουν τον βρόγχο στους συνταξιούχους, που ο αγροτικός κόσμος αδυνατεί να ξεκινήσει την καινούρια καλλιεργητική περίοδο, που τα λουκέτα αυξάνονται καθημερινά δημιουργώντας εικόνα μεταπολεμικής περιόδου, που οι μετακινήσεις κατοίκων έχουν περιοριστεί στις αναγκαστικές λόγω υγείας, μια και το σύστημα υγείας πλέει τα λοίσθια, η κυβέρνηση αποφάσισε να συρρικνώσει το εισόδημά μας με την τοποθέτηση και λειτουργία δύο σταθμών διοδίων σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων σε σημεία της περιφέρειάς μας.

Η σοβαρότητα του θέματος αποδεικνύεται από τη συνολική και συντονισμένη αντίδραση όλων των φορέων της περιοχής μας. Η Ν.Ο.Δ.Ε. Καστοριάς ενώνει τη φωνή της εκφράζοντας απερίφραστα την αντίθεσή της στη λειτουργία διοδίων στην περιοχή του Αλιάκμονα και του Βενέτικου που θα έχουν σοβαρή επίπτωση εκτός από τον εκτροχιασμό των οικονομικών των κατοίκων που μετακινούνται καθημερινά και όχι μόνο, στην τουριστική ανάπτυξη, στην τιμή των προϊόντων διαβίωσης που μεταφέρονται στην ακριτική –παραμεθόρια περιοχή μας, συνδυαζόμενη και με την αύξηση του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο.

Αντί λοιπόν να σχεδιάζουν λειτουργία διοδίων, που θα έχει όλες τις προαναφερόμενες συνέπειες, καλύτερα θα ήταν να εφαρμόσουν έστω κι ένα αναπτυξιακό μέτρο στην περιοχή μας, που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να μειώσουν την τιμή του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, για να ανασάνουν τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι πληττόμενοι αγρότες μας, να μειώσουν τους φορολογικούς συντελεστές που έχουν καθηλώσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και την αγορά, να εκμεταλλευτούν επιτέλους τα ευρωπαϊκά κονδύλια που λιμνάζουν στα ευρωπαϊκά ταμεία, λόγω των ιδεολογικών αγκυλώσεων και των κομματικών τους δεσμεύσεων.

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι πλέον διόδια μπορούν να τοποθετήσουν στα διαστημικά ταξίδια που προγραμματίζει ο υπερυπουργός καναλάρχης με την παρέα του, ανοίγοντας τους ορίζοντες του Έλληνα πολίτη!!!

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria