Τρεις μαθητές από το ΓΕ.Λ Άργους Ορεστικού στην Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών του διαγωνισμού EUSO 2017 στη Θεσσαλονίκη - OlaDeka

Τρεις μαθητές από το ΓΕ.Λ Άργους Ορεστικού στην Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών του διαγωνισμού EUSO 2017 στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ήταν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 όταν πραγματοποιήθηκε στο νομό Καστοριάς ο διαγωνισμός για την Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών EUSO 2017.

Ο τοπικός διαγωνισμός ήταν η πρώτη φάση του Πανελλήνιου διαγωνισμού που προκήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων (ΠΑΝΕΚΦΕ).

Η δεύτερη φάση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στο Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου Θεσσαλονίκης και συμμετήχαν οι νικήτριες ομάδες των τοπικών διαγωνισμών από τα λύκεια όλης της Βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα ο ίδιος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα με τους μαθητές που νίκησαν από τα λύκεια της νότιας Ελλάδας.
Στον τοπικό διαγωνισμό, που διοργάνωσε το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Καστοριάς, και είχε διεξαχθεί  στο ΓΕ.Λ. Άργους Ορεστικού, συμμετείχαν οκτώ τριμελείς ομάδες μαθητών της Β’ Λυκείου από το 1ο ΓΕ.Λ Καστοριάς, το 3ο ΓΕ.Λ. Καστοριάς και το ΓΕ.Λ. Άργους Ορεστικού.
Οι ομάδες διαγωνίσθηκαν σε θέματα πειραματικής Φυσικής, πειραματικής Χημείας και πειραματικής Βιολογίας.

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα του ΓΕ.Λ. Άργους Ορεστικού αποτελούμενη από τους μαθητές:

1] Κασκίτση Θεοδώρα

2] Μπάρδο Θωμά

3] Μπουτσιάδου Κατερίνα

Οι μαθητές από το Άργος Ορεστικό, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου διαγωνίσθηκαν μαζί με τους υπόλοιπους νικητές από τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας. Ο διαγωνισμός αφορούσε σε ασκήσεις και πειράματα πάνω στη φυσική, τη χημεία και την βιολογία. Παρότι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και με ελλειπή μέσα, δεν κατάφεραν να πάρουν τον δρόμο για την Κοπεγχάγη, όπου και το Μάιο θα διεξαχθεί η τρίτη φάση του διαγωνισμού σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Την πρώτη θέση κατάφερε να αποσπάσει λύκειο από την Κομοτηνή.

euso-2017-lukeio-argos1 euso-2017-lukeio-argos2 euso-2017-lukeio-argos3a euso-2017-lukeio-argos4 euso-2017-lukeio-argos5

euso-2017-lukeio-argos6 euso-2017-lukeio-argos7

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria