Τραγωδία: Συντριβή τουρκικού αεροσκάφους πάνω σε σπίτια - Τουλάχιστον 32 νεκροί - OlaDeka

Τραγωδία: Συντριβή τουρκικού αεροσκάφους πάνω σε σπίτια – Τουλάχιστον 32 νεκροί

ΣΤΟ ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 6 παιδιά, από την πτώση του μεταγωγικού αεροσκάφους σε κατοικίες κοντά στο αεροδρόμιο του Μπισκέκ στο Κιργιστάν, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται οι τέσσερις πιλότοι.

Ο Μουχάμεντ Σβάροφ, αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι περί τις 07.40 τοπική ώρα μεταγωγικό αεροσκάφος ναυλωμένο από τουρκική εταιρεία συνετρίβη στο αεροδρόμιο του Μανάς στο Μπισκέκ εξαιτίας των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών.

«Το αεροσκάφος έπεσε επάνω σε κατοικίες, σκότωσε ολόκληρες οικογένειες», δήλωσε στο AFP αυτόπτης μάρτυρας. «Δεν έχει μείνει τίποτε από τα σπίτια, οι άνθρωποι σκοτώθηκαν μαζί με ολόκληρες τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους, πολλοί κοιμόντουσαν».

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το αεροσκάφος ήταν ναυλωμένο από την Turkish Airlines.

Τραγωδία: Αεροσκάφος των Turkish Airlines συνετρίβη σε σπίτια - 32 οι νεκροί

kirgistan

Η διοίκηση του αεροδρομίου, δήλωσε ότι το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε μία ενδιάμεση στάση στο Μανάς, κατά την πτήση του από το Χονγκ Κονγκ προς την Κωνσταντινούπολη.

Το αεροπορικό δυστύχημα προκλήθηκε κατά την προσπάθεια προσγείωσης του Boeing 747 σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας στις 07:31 (τοπική ώρα).

kirgistan 3

Από τη συντριβή του αεροσκάφους καταστράφηκαν 15 σπίτια στο χωριό σύμφωνα με τον Μοκχάμεντ Σβαρόφ, υπεύθυνο του κέντρου διαχείρισης κρίσεων, στο υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Πτώση τουρκικού αεροσκάφους στο Κιργιστάν: Τουλάχιστον 32 οι νεκροί

Το υπουργείο Μεταφορών του Κιργιστάν, υποστηρίζει ότι το αεροσκάφος είχε πενταμελές πλήρωμα, ήταν Boeing 747-400 και ανήκε στην τουρκική αεροπορική εταιρία, Turkish Airlines. Ωστόσο, η Turkish Airlines δήλωσε ότι ανήκε σε μία άλλη τουρκική αεροπορική εταιρία, την ACT Airlines.

 

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria