ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ - «Ενίσχυση των μπλόκων του αγώνα ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης, ΕΕ και επιχειρηματικών ομίλων» - OlaDeka

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – «Ενίσχυση των μπλόκων του αγώνα ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης, ΕΕ και επιχειρηματικών ομίλων»

Το Σωματείο χαιρετίζει τον αγώνα επιβίωσης, τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η πείρα από την κοινή δράση πέρυσι ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα μας δείχνει ότι η δύναμη μας βρίσκεται στον κοινό αγώνα, στην προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας των εργατών με τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά ενάντια στον κοινό αντίπαλο, στους μονοπωλιακούς ομίλους που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουμε. Κοινά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, η αιτία για την εκμετάλλευση, την ανεργία και το ξεκλήρισμα είναι η ίδια, ότι κριτήριο της παραγωγής είναι το κέρδος για να γεμίζουν τα σεντούκια τους εμποροβιομήχανοι και τραπεζίτες. Κυβέρνηση και ΕΕ για να υπηρετήσουν τα κέρδη των λίγων και να συγκεντρώσουν τη γη στους μεγαλοαγρότες ξεκληρίζουν τη φτωχή αγροτιά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική και στέλνουν επίσης τους εργαζόμενους στην ανεργία ή στις ελαστικές μορφές εργασίας για τη «δίκαιη ανάπτυξη» των βιομηχάνων.

                         ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ – ΚΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ

        ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ

Ο αγρότης δεν μπορεί να καλλιεργήσει με αυτές τις τιμές στο πετρέλαιο και στο αγροτικό ρεύμα και όλοι ξεπαγιάζουμε στα σπίτια μας λόγω της φορολογίας, των κερδών των πετρελαιάδων και των τσακισμένων μισθών την ίδια ώρα που οι εφοπλιστές φοροαπαλλάσσονται. Μας γονατίζουν με τη φοροληστεία και ετοιμάζουν να σερβίρουν νέο πετσόκομμα με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, εμπορευματοποιούν την Υγεία, την Παιδεία και δίνουν νέα προνόμια και επιδοτήσεις στη μεγαλοεργοδοσία μέσω των αναπτυξιακών νόμων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο ντορό όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, με τα επιτελεία προπαγάνδας τους επιτίθενται με αθλιότητες και ψέματα ενάντια στη φτωχή αγροτιά που πετάνε εκτός  παραγωγής αφού μόνο για φέτος την καλούνε να πληρώσει: αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που σταδιακά θα τριπλασιαστούν, διπλάσιο σχεδόν φόρο (από 13% σε 22%), αυξημένο ΦΠΑ (από 13%σε 24%) για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, αυξημένο ΕΝΦΙΑ και άλλους ειδικούς φόρους και τέλη που προστίθενται στα παλιά χαράτσια την ίδια στιγμή που το εισόδημα συρρικνώνεται  με ένα σωρό τρόπους.

Η κυβερνητική προπαγάνδα που έχει ως στόχο είτε να ξεγελάσει τους αγρότες είτε να τους συκοφαντήσει στους εργαζόμενους  πρέπει να πέσει στο κενό. Ασπίδα μας είναι η αλληλεγγύη και η συμμαχία μας.

Εργατιά και αγροτιά έχουμε κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των εμποροβιομηχάνων και των αγροτοκαπιταλιστών. Σε κοινό αγώνα να αντισταθούμε για να παρεμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε. Τότε μόνο θα μπορούν να ικανοποιηθούν οι διατροφικές και όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας, να έχει ικανοποιητικό εισόδημα ο αγρότης και ο εργάτης δουλειά με δικαιώματα.

Ενίσχυση των μπλόκων του αγώνα ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης, ΕΕ και επιχειρηματικών ομίλων.  

                 ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ –

                      ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ    ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

                                                   

           ΚΑΣΤΟΡΙΑ 30/1/2017

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria