Στους κορυφαίους της 13ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής (Βορράς) ο Σταμάτης Μπένας του Α.Σ. Καστοριάς - OlaDeka

Στους κορυφαίους της 13ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής (Βορράς) ο Σταμάτης Μπένας του Α.Σ. Καστοριάς

Ολοκληρώθηκε η 13η αγωνιστική του συναρπαστικού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής (μοναδική εκκρεμότητα το Ιωνικός-Πανελευσινιακός στον Νότο στις 25/1), και το Superbasket.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον καλύτερο προπονητή του Βορείου ομίλου.

1) Λευτέρης Γαλανίδης (Ανατόλια)

Αυτή την φορά, ήταν εκείνος που ανέλαβε την «μπακέτα» στο σκοράρισμα για την ομάδα του, εκτός από τη δεδομένη προσφορά του στο κομμάτι της οργάνωσης, προκειμένου να περάσει και από το Στρατώνι. «Βομβαρδίζοντας» το αντίπαλο καλάθι με 19 πόντους και τέσσερα τρίποντα, ο Λευτέρης Γαλανίδης ήταν απολαυστικός στην νέα επιτυχία του Ανατόλια, που πλέον δεν είναι μυστικό ότι κάνει πορεία πρωταθλητισμού, με τον ίδιο πάντα σε πρώτο ρόλο.

2) Δημήτρης Δεληγιάννης (Αίας Ευόσμου)

Είναι μάλλον ο βασικός λόγος που πήρε το «διπλό» ελπίδας στο Αγρίνιο ο Αίας Ευόσμου. Εκτός του τριπόντου του στην εκπνοή της αναμέτρησης, έχει καταφέρει να προκαλέσει «πονοκέφαλο» σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στον Χρήστο Μυριούνη, ολοκληρώνοντας με 16 πόντους και τρία τρίποντα, αποτελώντας μόνιμη απειλή για τους Αιτωλοακαρνανούς. Πάνω απ’ όλα, βέβαια, μετρούν τα ψυχικά αποθέματα που είχε στο τέλος, για να συνεχίσει να υπάρχει μία «νότα» αισιοδοξίας στην ομάδα του.

3) Χρήστος Γκογκίδης (Πιερικός Αρχέλαος)

«Διέλυσε» την αντίπαλη άμυνα και ήταν από τις κύρις αιτίες που ο Πιερικός Αρχέλαος άντεξε και πήρε ένα αποτέλεσμα που ίσως μετρήσει στο τέλος, μιας και ήρθε στην «ψυχοφθόρο» διαδικασία της παράτασης. Ο Χρήστος Γκογκίδης, με 23 πόντους και τρία τρίποντα, είχε ρόλο καταλύτη στην νίκη με τον Χαρίλαο Τρικούπη και σε μία αγωνιστική, όπου ο Αίας Ευόσμου μπόρεσε να πάρει ένα μεγάλο «διπλό», κατάφερε να επιβεβαιώσει ότι δίνει «μάχη» επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές για τη σωτηρία.

4) Δημήτρης Βογιατζής (Γέφυρα)

Στο «τρένο» της Γέφυρας, φαίνεται πως βρίσκεται… στο πρώτο βαγόνι και η ικανότητά του να ηγηθεί φάνηκε στην νέα σπουδαία εκτός έδρας νίκη με τον Πολύγυρο, με την ομάδα του να πραγματοποιεί ένα απίστευτο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Δημήτρης Βογιατζής, με με 15 πόντους και τρία τρίποντα, ήταν από εκείνους που «σάλπισαν» την αντεπίθεση στους υπόλοιπους, αποτελώντας άξιο συμπαραστάτη του Σταύρου Μυλωνίδη στο σκοράρισμα και δίνοντας λύσεις που είχε ανάγκη ο κόουτς Τουλούμης, σε ένα διάστημα όπου είχε ανάγκη από απαντήσεις.

5) Σταμάτης Μπένας (Καστοριά)

Η απόφασή του να έρθει στη Β’ Εθνική για χάρη της Καστοριάς, ήταν ένας ακόμη λόγος που η Καστοριά κατέστη φαβορί για την άνοδο. Μπορεί ο Γιάννης Κυριακόπουλος να ήταν πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο θρίαμβο με τον Ερμή Αγιάς, αλλά στο απαραίτητο supporting cast, ο Σταμάτης Μπένας ήταν μπροστάρης, με 18 πόντους, δύο τρίποντα και απόλυτη κυριαρχία στη ρακέτα, ώστε η ομάδα του να κάνει άλλη μία επιβλητική εμφάνιση και να επιβεβαιώσει πως έχει τον πρώτο λόγο.

Προπονητής: Κώστας Ρουμελιώτης (Καρδίτσα)

Η εξαιρετική πορεία της Καρδίτσας, που πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση, φέρει φαρδιά-πλατιά τη «σφραγίδα» του. Το ίδιο ισχύει και για τη θριαμβευτική εμφάνιση με το Πευκοχώρι, η οποία αποτέλεσε άλλη μία απόδειξη, ότι λίγους μήνες μετά την άνοδο στη Β’ Εθνική, μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην τρίτη τη τάξει κατηγορία. Οι Θεσσαλοί είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για κάθε αντίπαλο και ο Κώστας Ρουμελιώτης μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος για ένα σύνολο, του οποίου ηγέτης είναι… η ομάδα, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός, ότι έξι παίκτες σκόραραν μεταξύ 10 και 13 πόντων κόντρα στην Ευρώπη.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria