Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στέλνει το πόρισμα η Εξεταστική - OlaDeka

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στέλνει το πόρισμα η Εξεταστική

Με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε αιφνιδιαστικά η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ να στείλει το τελικό πόρισμα των 965 σελίδων στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σημειώνεται ότι από τα 18 μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής διαφώνησαν τα 5 (βουλευτές της ΝΔ).

Πέντε βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν να αποφανθεί επί του θέματος αυτού, η Ολομέλεια της Βουλής και όχι η Εξεταστική Επιτροπή.

«Εμείς δεν ενεργούμε αυτόνομα και αυτοτελώς. Η Βουλή να το στείλει», δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Σταμάτης.

Το πόρισμα της Εξεταστικής εγκρίθηκε με 12 υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες), 8 κατά (Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ) και 2 παρών (Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι), ενώ απουσίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Το πόρισμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την 1η Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, το πόρισμα παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη. Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση από τη Βουλή των Ελλήνων, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση του Πορίσματος στην Ολομέλεια του Σώματος γίνεται μετά από πρόταση του ενός πέμπτου (1/5) του συνόλου των Βουλευτών.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria