Πρόγραμμα για 10.000 μακροχρόνια ανέργους άνω των 55 ετών - OlaDeka

Πρόγραμμα για 10.000 μακροχρόνια ανέργους άνω των 55 ετών

Ρεκόρ στις ηλικίες άνω των 55 ετών καταγράφει η ανεργία στην χώρα μας, αποδεικνύοντας με τον πλέον περίτρανο τρόπο πως τα άτομα πλησίον της σύνταξης αποτελούν μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον Οκτώβριο ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.102.335 άτομα, με ιδιαίτερα οξυμένο το πρόβλημα στις ηλικίες 55- 64 ετών όπου σημειώθηκε αύξηση των ποσοστών ανεργίας στο 19,3% από 16,5% που ήταν τον Οκτώβριο του 2015. Στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα η ανεργία αυξάνεται σταθερά, καθώς απολύονται εργαζόμενοι με κατά το πλείστον υψηλές αποδοχές για να προσληφθούν νέοι με τον κατώτατο μισθό.

Το υπουργείο Εργασίας θορυβημένο από την εξέλιξη αυτή, προανήγγειλε πρόγραμμα απασχόλησης που θα απευθύνεται σε 10.000 μακροχρόνια άνεργους αυτής της ηλικιακής κατηγορίας.

Όπως δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου από το βήμα της Βουλής, εντός του Φεβρουαρίου θα βγει «στον αέρα» πρόγραμμα για ανέργους ηλικίας 55-67 ετών, στους οποίους θα δίνεται η δυνατότητα να εργαστούν για 12 μήνες (με προοπτική άλλων 12 μηνών) στο δημόσιο, σε δήμους αλλά και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Το κράτος θα αναλάβει το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των ανέργων αυτών, με τη συμμετοχή του στο μισθό τους να κυμαίνεται μεταξύ 500 και 600 ευρώ το μήνα, ανά απασχολούμενο.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria