Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΞΕΧΑΣΕ (;) ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ - OlaDeka

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΞΕΧΑΣΕ (;) ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ

Αναφέρονται όλοι οι Ιεροί Ναοί του νομού, εκτός αυτού της Κλεισούρας

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου. Η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς δημοσίευσε άρθρο στο οποίο αναφέρονται όλοι οι εορτάζοντες Ναοί του νομού εκτός του κοιμητηριακού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κλεισούρας. Άξιο απορίας αλλά και μιας επεξηγηματικής διευκρίνησης από μεριάς imkastorias.gr το οποίο “ξέχασε” (;) τον Αη Θανάση Κλεισούρας που στις 18 Ιανουαρίου έχει την τιμητική του. Αναμένουμε… 

Δείτε το κείμενο της Μητρόπολης:

Στην τοπική μας Εκκλησία, πανηγυρίζουν οι Ιεροί Ναοί Αγίου Αθανασίου Τσάκωνης, Ασπροκκλησιάς, Νεστορίου, Μελισσοτόπου, Δισπηλιού, Λαχανοκήπων καθώς και βυζαντινά παρεκκλήσια του Αγίου Αθανασίου στην πόλη της Καστοριάς, στον Ξενία και στην οδό Μανωλάκη απέναντι από το Μητροπολιτικό Ναό.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα :

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Δισπηλιού

Σήμερα το απόγευμα και ώρα 5.30 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και αύριο Τετάρτη 18 Ιανουαρίου θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

Στα Παρεκκλήσια του Αγίου Αθανασίου Μουζάκη (απέναντι από τον Μητροπολιτικό Ναό) και Αγίου Αθανασίου Πευκάκια (Ξενία) δεν θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Στις 5.00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και ανήμερα της εορτής η Θεία Λειτουργία.

Στους υπόλοιπους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς το απόγευμα της παραμονής θα τελεσθεί η Ακολουθία του Εσπερινού και ώρα 5.30 μ.μ. και ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

Να σημειώσουμε ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, θα λειτουργήσει και θα μιλήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καστοριάς, όπου θα εορτάσει τα ονομαστήριά του ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Γιαννουσάς.

– See more at: http://www.imkastorias.gr/index.php/enimerosi/anakoinoseis/item/2410-o-eortasmos-tou-agiou-athanasiou#sthash.biVrvJe9.cNXzzH98.dpuf

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria