Αγγελής: Τα ρυμοτομικά βάρη υπήρχαν από το παρελθόν - Ο δήμος θα επιλύσει το πρόβλημα - OlaDeka

Αγγελής: Τα ρυμοτομικά βάρη υπήρχαν από το παρελθόν – Ο δήμος θα επιλύσει το πρόβλημα

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ!

Σε δηλώσεις για τα νέα εμπόδια της ανέγερσης του Αστυνομικού Μεγάρου προχώρησε σήμερα, μετά από τις έντονες αντιπαραθέσεις των προηγούμενων ημερών, ο δήμαρχος Καστοριάς, Ανέστης Αγγελής.

“Απο το 2005 στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης υπήρχαν πάνω απο 5 εκατομμύρια για να γίνει το αστυνομικό μέγαρο.

Εν συνεχεία υπήρχε η παραχώρηση εκ μέρους του Δήμου του μέρους του Μαθιουδάκη, που μετά την τελεσίδικη απόφαση του ΣΤΕ και του Αρχαιολογικού Συμβουλίου, χαρακτηρίστηκε διατηρητέο.

Απο εκεί και πέρα ο Δήμος με πράξη συγκεκριμένη – απόφαση Δημουτικού Συμβουλίου, παραχώρησε παρακείμενο οικόπεδο για την ανέγερση του μεγάρου.

Βέβαια επιλύεται το θέμα, είναι απόλυτα σωστές οι ενέργειες του δήμου και επιλύεται με πράξεις αναλογισμού όσον αφορά την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Και στο παρελθόν, όταν είχε παραχωρηθεί το οικόπεδο στο οποίο υπήρχε το διατηρητέο και σήμερα, η παραχώρηση που είχε γίνει από το ΤΕΘΑ είχε βάρη, ρυμοτομικά βάρη. Αυτά θα αρθούν με πράξεις οι οποίες θα γίνουν εκ μέρους της πολεοδομίας Καστοριάς.

Θα διευκολυνθεί απο τον Δήμο η όλη υπόθεση ούτως ώστε να γίνει το αστυνομικό μέγαρο – το πολυπόθητο για όλους μας – και όχι μόνο αυτό, αλλά και το διατηρητέο να ανακαινιστεί και να δοθεί για πολιτιστική χρήση. Αυτή είναι η απόφαση και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε.

Καλούμε όλους τους θεσμικούς παράγοντες να βρούμε τέτοιους τρόπους επ’ωφελεία της κοινωνίας. Η ωφέλεια της τοπικής κοινωνίας είναι να είμαστε αποτελεσματικοί όσον αφορά και την ανέγερση του αστυνομικού μεγάρου και βεβαίως τη συντήρηση-ανάδειξη του διατηρητέου.”

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις αλλά και τις απαντήσεις του δημάρχου στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που το oladeka μετέδωσε live:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria