Τα τελευταία Χριστούγεννα του Τζορτζ Μάικλ – Η τραγική ειρωνεία… - OlaDeka

Τα τελευταία Χριστούγεννα του Τζορτζ Μάικλ – Η τραγική ειρωνεία…

Γεννήθηκε με το όνομα Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου στις 25 Ιουνίου 1963

Σοκ στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα προκαλεί η είδηση του θανάτου του διάσημου τραγουδιστή που πέθανε στα 53 του χρόνια, ανήμερα τα Χριστούγεννα. Τραγική σύμπτωση το ότι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του είχε τίτλο Last Christmas
 Ο Τζορτζ Μάικλ γεννήθηκε με το όνομα Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου στις 25 Ιουνίου 1963. Ο πατέρας του ήταν Κύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο και η μητέρα του Αγγλίδα χορεύτρια. Ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος των Wham και στη συνέχεια ακολούθησε σόλο καριέρα, απεβίωσε εν ειρήνη στο σπίτι του, ανήμερα των Χριστουγέννων.

George Michael

Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε ο εκπρόσωπός του αναφέρoνται τα εξής:

«Με βαθύτατη θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ο λατρεμένος μας γιός, αδερφός και φίλος, Τζορτζ Μάικλ, απεβίωσε εν ειρήνη στο σπίτι του, κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων. Η οικογένεια θα επιθυμούσε να γίνει σεβαστή σεβαστή η ιδιωτικότητά της σε αυτή τη δύσκολη και συναισθηματική στιγμή. Δεν θα υπάρξει προς το παρόν κανένα περαιτέρω σχόλιο».

Μπορεί το «Last Christmas» να μην κατάφερε να πιάσει κορυφή, έγινε όμως το τραγούδι με τις περισσότερες πωλήσεις στη Βρετανία. Κυκλοφόρησε στη δεύτερη πλευρά ενός σινγκλ, μαζί με το τραγούδι «Εverything she wants»,  και πουλησε περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

Ο Τζορτζ Μάικλ που τραγουδά και στο «Do they know it’s Christmas» αποφάσισε μαζί με τον φίλο του να δωρίσουν τα δικαιώματα του «Last Christmas» για την εξάλειψη του λιμού στην Αιθιοπία, ενισχύοντας τον σκοπό του Band Aid.

Οι Wham τραγούδησαν το «Last Christmas» ένα από τα πιο κλασικά ερωτικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1984 και έκτοτε δεν απουσιάζει από την λίστα των κομματιών που ακούγονται σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα πάρτι ανά τον κόσμο κάθε Χριστούγεννα.

Το τραγούδι είχαν ζητήσει οι υπεύθυνοι της Epic Records που θεωρούσαν σίγουρο ότι θα ανέβαινε στην κορυφή των βρετανικών τσαρτς και θα αποτελούσε θαυμάσιο κλείσιμο μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης χρονιάς για το συγκρότημα.

Τα πράγματα βέβαια δεν ήρθαν ακριβώς έτσι, καθώς κόλλησε για δεκατρείς εβδομάδες στη δεύτερη θέση.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το τραγούδι «Do they know it’s Christmas» των Band Aid που κυκλοφόρησε την ίδια περίοδο. Το τραγούδι του Μπομπ Γκέλντοφ που γράφτηκε για τον λιμό στην Αιθιοπία και το οποίο τραγούδησαν δεκάδες διάσημοι καλλιτέχνες, κατέκτησε αμέσως την κορυφή, όχι μόνο στην Βρετανία αλλά και σε άλλες χώρες.

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria