Το Παρίσι υπερασπίζεται τα μέτρα του Τσίπρα - OlaDeka

Το Παρίσι υπερασπίζεται τα μέτρα του Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Bernard Cazeneuve υπερασπίστηκε την Τετάρτη τα κοινωνικά μέτρα, που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τους συνταξιούχους και τον ΦΠΑ στα νησιά, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης.

Όπως ανέφερε, «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, έλαβε τα συγκριμένα μέτρα σε συνθήκες οι οποίες δεν θέτουν με κανέναν τρόπο σε κίνδυνο τους στόχους που πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα και τις υποχρεώσεις έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου και τη συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ο Γάλλος πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Γαλλία θα αναλάβει δράση προκειμένου εντός της ΕΕ να επανέλθει η ισορροπία και οι ευρωπαϊκές χώρες να έχουν μια δίκαιη και ισορροπημένη στάση με στόχο η Ελλάδα να λάβει υποστήριξη από την ΕΕ και από τη γαλλική κυβέρνηση.

«Είμαι σίγουρος ότι η Γαλλία θα πείσει την ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε ο κ. Cazeneuve προσθέτοντας ότι είναι απόλυτα βέβαιος ότι η Ελλάδα είναι ικανή να αναλάβει τις ευθύνες της».

Ο κ. Cazeneuve υποστήριξε αυτές τις θέσεις ενώπιον 100 βουλευτών από τους συνολικά 577 που υπάρχουν στη γαλλική Βουλή. Ο  Γάλλος Πρόεδρος, Francois Hollande, την Πέμπτη, είχε ήδη ταχθεί επίσης υπέρ των ελληνικών θέσεων σε αυτό το θέμα υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπιστεί δίκαια».

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση των επιδομάτων προκάλεσε την οργή του Βερολίνου, οδηγώντας την περασμένη εβδομάδα τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να κάνει λόγο περί «αναστολής» των βραχυπρόθεσμων μέτρων που αποφασίστηκαν την 5η Δεκεμβρίου από τους πιστωτές της Ελλάδας, την ΕΕ και το ΔΝΤ, για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria