Ποια είναι η κορυφή του παγόβουνου της παραίτησης Παύλου - OlaDeka

Ποια είναι η κορυφή του παγόβουνου της παραίτησης Παύλου

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΥΛΟΥ

Για ακόμη μία φορά αναγκαζόμαστε να γράψουμε όπως και στο παρελθόν ότι ο Ανέστης Αγγελής περιτριγυρίζεται από επιζήμιους για τον ίδιο, την ομάδα του αλλά και τον τόπο αυλοκόλακες και συμβουλάτορες. Απόδειξη αυτών, είναι η νέα σοβαρή κρίση που σοβεί στο σκαπέρδειο μέγαρο μετά την παραίτηση Παύλου. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι ο Ζάχος Παύλου πέραν όσων έχουν ακουστεί σε σχέση με τον χαρακτήρα του και τον τρόπο λειτουργίας του, ήταν η μόνη γέφυρα λογικής και συνεργασίας του δήμου  με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο θέμα της αναγκαίας παρέμβασης επισκευαστικών δράσεων στον βιολογικό Καστοριάς. Για να γίνουν αυτές οι επισκευές απαιτούνται περίπου 70.000 ευρώ. Ο δήμος δυστυχώς δεν τα έχει. Έτσι, η Καστοριά κινδυνεύει με τεράστια οικολογική καταστροφή. Για να αποφευχθεί αυτός ο τεράστιος οικολογικός κίνδυνος, ο κ. Παύλου ζήτησε την οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το αίτημα έγινε δεκτό και με τη ενεργή στήριξη του Θόδωρου Καρυπίδη, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου. Σε αυτό το σημείο με λύπη μας θα πρέπει να αναφερθούμε σε μια μάλλον στείρα και τυπολατρική αντίδραση του κ. Σαββόπουλου από την οποία το μόνο που θα μπορούσε να περιμένει κανείς θα ήταν ζημιά και κωλυσιεργία σε ένα θέμα που η Καστοριά θα έπρεπε να είναι ενωμένη και να ζητά τα απαραίτητα κονδύλια για την τεχνική αποκατάσταση του βιολογικού και την αποφυγή της οικολογικής καταστροφής που απειλεί την κατά τα άλλα Αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας.

Και για να μην σας κρατάμε στο σκοτάδι θα σας πούμε σε τίτλους ποιο είναι το πρόβλημα που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου: Η τεχνική αποκατάσταση του βιολογικού, απαιτεί αναστολή λειτουργίας του για ένα συγκεκριμένο μικρό χρονικό διάστημα. Το πρόβλημα λοιπόν που δημιουργείται σκιαγραφείται με ένα απλό ερώτημα:  Που θα πάνε τα λύματα της πόλης το διάστημα που ο βιολογικός θα είναι στο…χειρουργείο και δεν θα μπορεί να τα δέχεται προς επεξεργασία; Εδώ λοιπόν βρίσκεται ο κίνδυνος στον οποίο αναφερόμαστε. Κάποιοι ανεγκέφαλοι συμβουλάτορες ανέφεραν κυνικά, ότι τα λύματα απλά θα πρέπει να πέσουν στη λίμνη!!!

Αντίθετα ο Ζάχος Παύλου μετά από επαφές που είχε με τον Θόδωρο Καρυπίδη κατάφερε να εξασφαλίσει κονδύλιο 50.000 ευρώ περίπου, από τα 70.000 που απαιτούνται συνολικά έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ενδεδειγμένη μεταφορά των λυμάτων με βυτία σε άλλα σημεία και να μην πέσουν στην λίμνη Καστοριάς για όσο διαρκούν οι εργασίες επισκευής στις εγκαταστάσεις του βιολογικού.

Αυτό λοιπόν αντί να ικανοποιήσει τους ανθρώπους του δήμου αλλά και την αντιπολίτευση της ΠΕ Καστοριάς, οι μεν πρώτοι φαίνεται να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και το “παίζουν” ψωροπερήφανοι που προτιμούν να “σκατωθεί” η λίμνη για να μην …πέσουν στα χέρια του Καρυπίδη, και οι άλλοι επιδίδονται σε αντιδραστικές και στείρες αντιπολιτευτικές συμπεριφορές χωρίς να αναφέρουν και να προτείνουν καν σοβαρές και αποτελεσματικές εναλλακτικές…

Απίστευτες εποχές, απίστευτοι άνθρωποι. Δεν ξέρουμε αν έχει χρόνο πια ο κ. Αγγελής. Όπως είπε και ο Ζάχος Παύλου, το καμπανάκι χτύπησε! Δεν υπάρχει πλέον χρόνος! Αν καταφέρει να αντιληφθεί και να ξεκαθαρίσει το ζοφερό και ομιχλώδες τοπίο από το οποίο έχει κυκλωθεί ο δήμαρχος Καστοριάς, θα πρόκειται για προσωπικό του άθλο. Οι συνθήκες είναι πλέον τραγικά δύσκολες και ο ιστός στον οποίο βρίσκεται μπλεγμένος ο πρώτος δημότης Καστοριάς είναι ιδιαίτερα ισχυρός και τοξικός.

Ο Ζαχαρίας Παύλου μιλώντας στο DIKTYO1 αποκάλυψε απίστευτα πράματα για την ομάδα ΑΓΓΕΛΗ και την πορεία στον Δήμο Καστοριάς.

Δήλωσε καθαρά πως ο δήμος υπονομεύει την ΔΕΥΑΚ επειδή ο ίδιος είναι ο πρόεδρος. Ζήτησε ο ίδιος δήμαρχος να ανοίξει την διαδικασία μέσα από το δημοτικό συμβούλιο της αλλαγής του.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ τόνισε πως αν παραμείνει στην προεδρία θα συνεχιστεί η υπονόμευση του.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria