Κοσμάς Βαρσάμης: “Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερόμετρο για εμάς, ξέρουμε ποιοι είμαστε” - OlaDeka

Κοσμάς Βαρσάμης: “Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερόμετρο για εμάς, ξέρουμε ποιοι είμαστε”

Η ομιλία του Κοσμά Βαρσάμη σε εκδήλωση με θέμα τις εξελίξεις στον χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης την Κυριακή 11/12.

Μετά το οριστικό τέλος της αυταπάτης και της Δημαγωγίας και αφού έχουμε πληρώσει κολοσσιαίο πολιτικό κόστος ως παράταξη για λάθη του παρελθόντος αλλά και κόστος διαχείρισης της κρίσης και αφού μας προέκυψε η πολυδιάσπαση του χώρου και απώλεια του 85% της πολιτικής ισχύος , είναι απόλυτα αναγκαίο να περάσουμε στο επόμενο βήμα όπως ομόφωνα ψήφισε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2015.
Είναι μεγάλη ευθύνη για εμάς και για το σύνολο της Δημοκρατικής Προοδευτικής παράταξης χωρίς να αφήνω και τους πολίτες έξω από αυτήν την ευθύνη, να την καταστήσουμε το γρηγορότερο δυνατό εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης πρώτα χάριν του συμφέροντος της πατρίδας μας.Δεν πρέπει επ’ ουδενί να είναι οι λαϊκίστικες δυνάμεις τύπου ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον και στα πλαίσια ενός διπολικού συστήματος η αξιωματική αντιπολίτευση και να διεκδικεί νέα θητεία μετά την ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη.
Η παραμονή λοιπόν στην δεύτερη θέση του πολιτικού χάρτη στον κ.Τσίπρα, θα βυθίζει την χώρα στην αναξιοπιστία .
Η Δημοκρατική παράταξη ως σύνολο πρέπει να μιλάει με μια άλλη ηθική, αυτήν της πολιτικής υπευθυνότητας και αυτό τελικά είναι η προοδευτική στάση, που αναλύει τις συνθήκες στην χώρα και το διεθνές περιβάλλον και δεν παίζει στην λοταρία το μέλλον και τις προοπτικές των πολιτών της, όπως κάνει η κυβέρνηση του κ Τσίπρα που έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά.
Τα εκλογικά και δημοσκοπικά ποσοστά της παράταξής μας είναι καθηλωμένα και αυτό δείχνει ότι το πρόβλημά μας είναι δομικό.
1. Δεν μπορούμε ως ΠΑΣΟΚ να επιβάλουμε δια της εκλογικής ισχύος, να μας ακολουθήσουν στελέχη του χώρου αλλά και οι πολίτες, γιατί δεν δημιουργούμε ”ρεύμα” άρα πρέπει να ανοίξουμε το εσωτερικό παιχνίδι μη προσπαθώντας να επιβάλουμε τους όρους μας.
2. Να προασπίσουμε αταλάντευτα την στρατηγική που μόνο εμείς χαράξαμε για την διαχείρηση της κρίσης, για να πάρουμε στο μέλλον το πολιτικό όφελος που θα μας ”χρωστά” η ιστορία, αφού δικαιωθήκαμε στις δύσκολες επιλογές μας.
3. Να μην έχουμε ως παράταξη την αβεβαιότητα του ιδεολογικού προσδιορισμού σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερόμετρο για εμάς, ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι εκπροσωπούμε.
4. Να στηρίξουμε τις μεταρρυθμίσεις για την χώρα και τους πολίτες της και να γίνει η πατρίδα μας επιτέλους κανονικό ευρωπα’ι’κό κράτος.
5. Να εκφράσουμε την νέα τάξη των μη προνομιούχων δηλαδή την νέα γενιά.
6. Ο χώρος στις εκλογές να αναλάβει τις ευθύνες του, εκτός αν θέλουμε να οδηγηθούμε στο περιθώριο της πολιτικής.
Θεωρώ λοιπόν ότι κρίσιμη καμπή για εμάς είναι η εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2015.
Ελπίζω να γίνει αυτό πριν είναι αργά και για τον χώρο και για την χώρα

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria