Σύλληψη ενός ατόμου για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής στην Πτολεμαΐδα και για παράβαση του νόμου περί όπλων - OlaDeka

Σύλληψη ενός ατόμου για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής στην Πτολεμαΐδα και για παράβαση του νόμου περί όπλων

Αναζητείται ακόμη ένα (1) άτομο για την ίδια υπόθεση, καθώς και για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας χθες (05-12-2016) το απόγευμα, συνέλαβαν 41χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 53χρονος για την ίδια υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο 53χρονος χθες (05-12-2016) το πρωί στην Πτολεμαΐδα, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των εκατόν σαράντα πέντε χιλιάδων πεντακοσίων (145.500,00€) ευρώ, μια χρυσή λίρα και χρυσαφικά συνολικής αξίας 650,00€, από οικία 72χρονης ημεδαπής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 53χρονος χρησιμοποίησε για να εισέλθει στην οικία της 72χρονης, κλειδιά που του παρέδωσε σε προγενέστερο χρόνο ο 41χρονος, ο οποίος είναι συγγενικό πρόσωπο της παθούσας, γνωρίζοντάς του παράλληλα τα σημεία που η παθούσα απέκρυπτε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό και τα κοσμήματα.

Ακολούθως σε νομότυπες έρευνες που έγιναν στις οικίες των δραστών στην Πτολεμαΐδα και σε περιοχή της Φλώρινας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-7- μηχανήματα ανεύρεσης μετάλλου, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στην αρμόδια υπηρεσία,

-1- διόπτρα και -1- σιδερένια λαβή με προσαρμοσμένες πάνω σε αυτήν 2 δύο λάμες μαχαιριού, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί όπλων.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του έτερου δράστη στα όρια του αυτοφώρου.

Ο συλληφθείς  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria