Σωματείο εργατοτεχνιτών γούνας: «Οργάνωση παντού να’ ρθουν τα πάνω κάτω» - OlaDeka

Σωματείο εργατοτεχνιτών γούνας: «Οργάνωση παντού να’ ρθουν τα πάνω κάτω»

Το Σωματείο μας τις προηγούμενες μέρες έκανε προσπάθεια να ενημερώσει τους εργαζόμενους του κλάδου μας για την επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα που εντείνεται συνεχώς από το «μαύρο μέτωπο» εργοδοσίας, κουαρτέτου, κυβέρνησης και των κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, με εξασφαλισμένη, όπως πάντα, τη συναίνεση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

Στην προσπάθειά του αυτή συνάντησε τη «λύσσα» της μεγαλο-εργοδοσίας που στόχο έχει να μην σηκώσει κανένας εργαζόμενος κεφάλι. Η εργοδοτική τρομοκρατία θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.

Παραμονές της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, μέλη της Διοίκησης του Σωματείου, του ΔΣ, πήγαν έξω από γουναράδικα για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, όπως και στο γουναράδικο του Γιόρα Σούλη. Ο εν λόγω κύριος είχε το θράσος να βγει έξω και να απειλήσει τα μέλη του Σωματείου.

Καταγγέλλουμε τέτοιου είδους ενέργειες που στοχεύουν να σπείρουν το φόβο στους εργαζόμενους συνολικά. Το Σωματείο μας δεν πρόκειται να σταματήσει να ενημερώνει και να οργανώνει την πάλη των γουνεργατών και γουνεργατριών για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για να μπορούμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν στην εποχή μας, στον 21ο αιώνα. Δεν θα δεχτούμε το «σύγχρονο» εργασιακό μεσαίωνα.

Ο ΣΕΒ, οι εργοδότες του κλάδου από τη μια κόβουν με βάση τα συμφέροντα τους και οι πολιτικοί τους και συνδικαλιστικοί τους υπηρέτες από την άλλη ράβουν.

Επιδιώκουν να καθιερώσουν και να επεκτείνουν την εργασιακή ζούγκλα, την κόλαση για τους όρους δουλειάς και συνολικά της ζωής μας με περικοπές σε κοινωνική ασφάλιση, υγεία, παιδεία, με νέα φοροληστεία. Αυτά προβλέπει ο ταξικός αντιλαϊκός προϋπολογισμός για το 2017 που κατέθεσε και ψήφισε η κυβέρνηση. Όλα στην υπηρεσία για ανάπτυξη προς όφελος τους, για να ανθίσει ο παράδεισος των κερδών τους.

Η ανάκαμψη των κερδών τους είναι δικός τους στόχος που τον βαφτίζουν ως «εθνικό στόχο». Ο ΣΕΠΕΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος) αξιώνει ακόμα και τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στα σύνορα με τη Βουλγαρία και ΠΓΔΜ.

Η κατάσταση που βιώνουμε στους χώρους δουλειάς επιβεβαιώνει για ποιον παίρνονται τα μέτρα, ποιος ωφελείται από τα μνημόνια διαρκείας. Στην ούγια τους έχουν το όνομα των εκμεταλλευτών μας. Θέλουν να έχουν τον εργαζόμενο ευέλικτο ανάλογα με τα συμφέροντα και το ύψος της κερδοφορίας τους, χωρίς εμπόδια από την οργάνωση και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, εκβιάζοντάς τους με την ανεργία που έχουν στην φαρέτρα τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας. Να συσπειρωθούν στο Σωματείο τους, να γίνουν μέλη του όσοι δεν το έχουν κάνει ήδη. Επιβάλλεται να δείξουν τη μεγάλη δύναμη που έχει η οργάνωση των εργατών. Αυτή τη δύναμη φοβάται η εργοδοσία και γι’ αυτό κάνει το παν για να μην εκφραστεί.

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο

Οργάνωση παντού να’ ρθουν τα πάνω κάτω

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria