Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Κασαπίδη και του Υπουργού Αγ. Ανάπτυξης για την εκχώρηση του ονόματος της φέτας και της ελιάς Καλαμάτας στον Καναδά και τη Ν.Αφρικη - OlaDeka

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Κασαπίδη και του Υπουργού Αγ. Ανάπτυξης για την εκχώρηση του ονόματος της φέτας και της ελιάς Καλαμάτας στον Καναδά και τη Ν.Αφρικη

Στη διάρκεια συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με αντικείμενο την ενημέρωση από τον Υπουργό για τα Ελληνικά Αγροτικά Προϊόντα και τις Διεθνείς Συμφωνίες, σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Τομεάρχη Αγροτικού της Ν.Δ. και του Υπουργού, όταν ο κ. Κασαπίδης κατηγόρησε ευθέως τον υπουργό για καταστροφική κατάληξη του αρχικού λάθους της προηγούμενης κυβέρνησης, σχετικά με την εκχώρηση του ονόματος της φέτας στον Καναδά.

Στηλίτευσε μάλιστα την ασυνεπή πολιτική του στάση καθώς ως αντιπολίτευση τότε κατήγγειλε ως καταστροφική τη συμφωνία CETA με τον Καναδά, ενώ ως υπουργός υπέγραψε δύο συμφωνίες ξεπουλώντας την ονομασία της Φέτας όχι μόνο στον Καναδά αλλά και στη Ν. Αφρική, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα με τα λόγια του την αξία του εμβληματικού μας για την αγροτική και εθνική οικονομία προϊόντος.

Κατηγόρησε επιπλέον τον Υπουργό για άνευ όρων παράδοση των εθνικών προϊόντων (Φέτας και ελαίων Καλαμάτας), την ώρα που για τις ίδιες συμφωνίες άλλα εμπλεκόμενα σε αυτές κράτη-μέλη κατόρθωσαν την ύστατη στιγμή να διασφαλίσουν γραπτώς δικά τους συμφέροντα. Παράλληλα υπεραμύνθηκε τη δική του πολιτική στάση καθώς για το εθνικό συμφέρον δε δίστασε να εναντιωθεί στο περιεχόμενο των συμφωνιών ακόμη και επί διακυβέρνησης Ν.Δ.

Τέλος επανήλθε σε παλιότερο αίτημά του ζητώντας εκ νέου από την Πρόεδρο της Επιτροπής να συγκαλέσει συζήτηση στην Επιτροπή με αντικείμενο το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα. Επίσης ζήτησε την επίσπευση έλευσης στην ολομέλεια της Βουλής της τελικής επικύρωσης των επίμαχων συμφωνιών της Ε.Ε. με Καναδά και Ν. Αφρική ώστε όλοι οι αντιπρόσωποι του λαού να τεθούν προ των ευθυνών τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ             

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ

        Τομεάρχης 

   

    Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016   

                                         

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria