Στην Αθήνα για το χρέος ο Μπάρακ Ομπάμα – Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας - OlaDeka

Στην Αθήνα για το χρέος ο Μπάρακ Ομπάμα – Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας

Σε ελληνικό έδαφος πάτησε ο Μπάρακ Ομπάμα. Ο Αμερικανός Πρόεδρος προσγειώθηκε με το αεροσκάφος του, το Air Force One, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο μετά τις 10.30.

Ο Μπάρακ Ομπάμα πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα. Τον πρόεδρο των ΗΠΑ υποδέχθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Ήταν προσωπική μου επιλογή να επισκεφθώ την Ελλάδα στο τελευταίο μου ταξίδι ως πρόεδρος των ΗΠΑ», είπε ο Ομπάμα στον υπουργό Άμυνας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Αθήνα, δεκαεπτά χρόνια μετά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον και φέρει στις αποσκευές του ένα σαφές μήνυμα στήριξης της ελληνικής προσπάθειας για ελάφρυνση του χρέους καθώς και αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν πρωτόγνωρα. Αμερικανοί κομάντος βρίσκονταν σε κάθε σημείο του αεροδρομίου, ενώ είχαν τοποθετηθεί και δύο εξέδρες εκεί όπου προσγειώθηκε με άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Η πρώτη επίσημη επαφή που θα έχει ο κ. Ομπάμα θα είναι στις 13:30 στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Στις 14:30 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μετά τη συνάντηση οι δυο τους θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Το επίσημο δείπνο στο προεδρικό μέγαρο είναι προγραμματισμένο για τις 19:30.

Η διήμερη επίσκεψη θα κλείσει το μεσημέρι (στις 13:00) της Τετάρτης, με τον κ. Ομπάμα να εκφωνεί ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria