Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο: Αφιέρωμα στην ‘’Δόξα’’ Αμπελοκήπων – Συνέντευξη με την έμπειρη μέσο των ‘’μαυραετών’’ Μαρία Δρακάκη - OlaDeka

Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο: Αφιέρωμα στην ‘’Δόξα’’ Αμπελοκήπων – Συνέντευξη με την έμπειρη μέσο των ‘’μαυραετών’’ Μαρία Δρακάκη

Η Καστοριά η οποία βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Μακεδονίας, περιβάλλεται από τη λίμνη της και συνδέεται με την ξηρά μέσω μιας ευρύτερης λωρίδας γης από επιχωματώσεις, δίνοντας την εντύπωση νησιού.

Μαζί με τη λίμνη της, ευρύτατα γνωστό χαρακτηριστικό της πόλης είναι η δραστηριοποίηση των κατοίκων της στην τέχνη της γουναρικής. Μετά την μικρή αναφορά μας για τα πολιτιστικά στοιχεία της υπεροχής αυτής πόλης, να περάσουμε και στη νεοσύστατη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Δόξας Αμπελοκήπων που θα εκπροσωπεί το νομό της Καστοριάς για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Γυναικών και συγκεκριμένα στον 3ο όμιλο.

Εκ μέρους της ομάδας της Δυτικής Μακεδονίας, η 25χρονη μέσος Μαρία Δρακάκη με καταγωγή από το Ρέθυμνο της Κρήτης, ανέλυσε τη διαδικασία ίδρυσής της ομάδας, ποιοι στηρίζουν τη φετινή προσπάθεια ώστε να ανταπεξέλθει η Δόξα Αμπελοκήπων άρτια και άριστα στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις ενόψει του φετινού πρωταθλήματος αλλά και σε άλλες ερωτήσεις που της υποβλήθηκαν.Η πρώτη αρχηγός της Δόξας Αμπελοκήπων, έπειτα από ψηφοφορία των συμπαικτριών της, διαθέτει εμπειρία, καθώς αγωνίστηκε και σε άλλες ομάδες.”Η Υπέροχη Γούνα” της ομάδας του Νομού Καστοριάς, θα αποτελέσει τον προστατευτικό μανδύα και θα βοηθήσει τις μικρότερες παίκτριες δηλώνοντας παρών σε όλες τις ποδοσφαιρικές και όχι μόνο στιγμές!!!!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο “Ματιές στο Γυναίκειο Ποδόσφαιρο” η έμπειρη μέσος Μαρία Δρακάκη:

maria-dragasaki-doxa

Τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα με τον “Βασιλιά των Σπορ”; Σε ποιες ομάδες αγωνίστηκες; Ποια είναι η φυσική σου θέση;
‘’Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο σε ηλικία 15 ετών. Η πρώτη μου συμμετοχή σε γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα ήταν αυτή με τη φανέλα των Κρησσών Ρεθύμνου, ομάδα της γενέτειράς μου, στο πρωτάθλημα της Α’Εθνικης. Αγωνίστηκα στα Μετέωρα Καλαμπάκας για 1 αγωνιστική χρονιά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και ακολούθησαν 4 ποδοσφαιρικά έτη στον ΠΑΟΚ Κοζάνης στην Γ’ Εθνική Γυναικών. Αγωνίζομαι σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής καθώς χρησιμοποιώ και τα δύο μου πόδια’’.
Πως έγινε αυτό το εγχείρημα ώστε να ιδρυθεί μία γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα στο Νομό Καστοριάς;
“Εμπνευστής αυτού του εγχειρήματος είναι ο κύριος Σάκης Βασιλείου, γνωστός ποδοσφαιρόφιλος της Καστοριάς. Το κίνητρο του τόσο από παίκτριες που μετακινούνταν σε άλλες πόλεις για να αγωνιστούν όσο και από κορίτσια που σε μικρές ηλικίες έπαιζαν σε ακαδημίες του Νομού με αγόρια, αλλά όσο μεγάλωναν τόσο απομακρύνονταν από τους αγωνιστικούς χώρους’’.
Η ομάδα σας ποτέ μπήκε σε ρυθμούς προετοιμασίας;
“Η ομάδα μας ξεκίνησε προετοιμασία τον Αύγουστο στο ιδιόκτητο δημοτικό γήπεδο Αμπελοκήπων Καστοριάς. Στα πλαίσια της είχαμε την σωστή καθοδήγηση τόσο του προπονητή μας κ. Σταύρου Ευαγγελίδη όσο και του γυμναστή μας κ. Μάκη Βελλίδη. Εντύπωση μου προκάλεσε η άψογη οργάνωση μιας νεοσύστατης ομάδας, καθώς τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το άθλημα αυτό, σπάνια αυτό το στοιχείο το συναντούσα σε μία ομάδα.”
Στόχοι που έχετε θέσει ενόψει της συμμετοχής σας στο φετινό πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Γ ‘Εθνικης Γυναικών;
“Στόχοι της ομάδας μας στη παρθενική της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι όλα τα κορίτσια να αποκτήσουν εμπειρίες και να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερο και σωστό ποδόσφαιρο. Πάνω απ’ ολα κύριο μέλημα της ομάδας είναι οι Παίκτριες να διδαχθούν το ευ αγωνίζεσθαι, τη πειθαρχία, να διαμορφώσουν την ποδοσφαιρική τους και όχι μόνο παιδεία, να γίνουν πιο σωστοί χαρακτήρες εντός και εκτός γηπέδων και να ασχολούνται συνεχώς με τον αθλητισμό’’.
Πως κρίνεις τον όμιλο; Υπάρχουν ομάδες που θα ξεχωρίσουν;
“Σίγουρα ο όμιλος που θα κληθούμε να αγωνιστούμε είναι ένας δύσκολος όμιλος και οι υπόλοιπες 4 ομάδες(Αμαζόνες Θεσπρωτίας, Κέρκυρα 1996,ΠΑΟΚ Κοζάνης και ΑΟ Άρτας) είναι πιο έμπειρες και γνωρίζουν τον ανταγωνισμό που υπάρχει. Όμως μέσα στον αγωνιστικό χώρο είμαστε 11 εναντίον 11!!!Με όπλα μας το πείσμα, πάθος, ψυχή και παίζοντας το ποδόσφαιρο μας, τα πάντα είναι εφικτά. Οπωσδήποτε θα υπάρξουν ομάδες που θα ξεχωρίσουν αλλά αυτό θα φανεί κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.”
Η ομάδα σας έχει βοήθεια από εξωγενείς παράγοντες;
“Πραγματικά θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους όλης της ομάδας μου όλο τον απλό Κόσμο και τους επιχειρηματίες του Νομού Καστοριάς που μας έχουν αγκαλιάσει σε αυτή τη φετινή τεράστια προσπάθεια με τις ευγενεις χορηγίες τους και την προσφορά των δώρων τους. Ειλικρινά η κίνηση από δωρεές και όχι μόνο από όλο τον κόσμο είναι άκρως συγκινητική και η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.”
Πως αισθάνεστε που μία παίκτρια γέννημα-θρέμμα από την Καστοριά, ο λόγος για την Ελένη Μάρκου, μας εκπροσωπεί με την Εθνική Γυναικών σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και το μεγάλο βήμα που πραγματοποίησε στο εξωτερικό;
“Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελένη Μάρκου είναι άξιο πρότυπο για την ομάδα μας και πολλά κορίτσια επιθυμούν να ακολουθήσουν τα ποδοσφαιρικά της χνάρια. Επιπρόσθετα ευελπιστώ ότι υπάρχει μέλλον σε αυτή την ομάδα να κάνει κάτι ίσο με αυτό, δηλαδή να διακριθούν κορίτσια όπως η Ελένη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για την πορεία της Ελένης Μάρκου που δεν εγκατέλειψε το όνειρο της, αντιθέτως το πάλεψε και το έκανε πραγματικότητα!!!!Ανυπέρβλητη, δυνατή, ακαταμάχητη και όχι μόνο τα στοιχεία που τη διακρίνουν. Είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό σε μία μικρή κοινωνία όπως είναι ο Νομός Καστοριάς, να υπάρχει μία ποδοσφαιρίστρια που να αγωνίζεται με τα χρώματα της Γαλανόλευκης και να διαπρέπει για τα καλά στην Αμερική.”
Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες Μαρία;
“Προσωπικές μου φιλοδοξίες είναι να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις όσο μπορώ την ομάδα της Δόξας Αμπελοκήπων που έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Οι περισσότερες παίκτριες είναι κάτω των 18 ετών και χρειάζονται τη κατάλληλη ενθάρρυνση και καθοδήγηση για ένα όμορφο αποτέλεσμα. Τέλος, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχουμε μία υγιή ποδοσφαιρική χρόνια χωρίς τραυματισμούς όπως και για τα υπόλοιπα γυναικεία ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας μας!!!!
ΡΟΣΤΕΡ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ(2016-17)
ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
1.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ(2003)
2.ΚΡΑΝΑ ΜΑΡΙΖΑ(1992)
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
3.ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ΘΩΜΑΗ(1995)
4.ΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ(1995)
5.ΠΑΝΤΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ(1994)
6.ΠΑΝΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ(1994)
7.ΠΑΠΠΑ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ(1994)
8.ΓΚΑΝΑ ΕΛΕΝΗ(2003)
9.ΝΤΟΡΤΣΗ ΕΥΗ(2002)
10.ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑ ΡΙΑ(1981)
11.ΖΥΣΙΑΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ(2002)
12.ΜΠΑΓΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ(1998)
13.ΓΚΡΕΖΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ(1999)
14.ΣΙΑΡΑΦΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(2005)
15.ΤΖΗΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ(2003)
ΜΕΣΟΙ
16.ΛΙΟΥΛΙΑ ΑΡΓΥΡΩ(1992)
17.ΔΡΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ(1991)
18.ΜΑΡΚΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ(2004)
19.ΓΚΟΓΚΟΥ ΜΥΡΤΩ(2002)
20.ΚΥΡΙΖΑΚΗ ΚΑΣΣΙΑΝΗ(2005)
21.ΜΟΥΡΤΣΕΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ(2004)
22.ΤΣΙΟΥΡΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ(2003)
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
23.ΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ(2002)
24.ΤΖΙΑΡΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ(1998)
25.ΠΑΡΑΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ(2001)
26.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ(2007)
27.ΣΜΑΛΙΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ(2007)
28.ΤΖΕΓΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ(2007)
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ(UEFA C’)
ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΑΚΗΣ(UEFA C’)
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:ΒΕΛΛΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ:ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

gynaikeia-omada-doxa

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria