Λεπτό προς λεπτό η λεπτομερής κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη στη δίκη - Συνεχής ενημέρωση - OlaDeka

Λεπτό προς λεπτό η λεπτομερής κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη στη δίκη – Συνεχής ενημέρωση

Στην κατάθεσή της στη δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου η Αγγελική Νικολούλη αναφέρει:

 -Στην αρχή φαινόταν πως η μητέρα πίστευε πως το παιδί είναι στο Άγιο Όρος. Όμως υπήρχε μια αδιαφορία…ο πατριός του δε φαινόταν να συμμετέχει και στο διάλειμμα του είπα να κάνει έκκληση σε όποιον ξέρει κάτι να βοηθήσει.

-Η κυρία Κουτσέγκου μου έλεγε στα διαλείμματα αν της τηλεφώνησαν από τη Σιάτιστα και αν μου είπαν για δάνεια. Έλεγε πως «υπάρχιε κλίμα έντασης στη Σιάτιστα».

-Μου είπε πως έπρεπε να δω δυο υπόπτους. Ο ένας ένας φίλος του που μένει απέναντι και ο άλλος από το περιβάλον του πατέρα του και του θείου του.

-Η μακιγιέζ ήρθε και μου είπε πως ενώ δεν επιτρέπεται να βάφουμε τους καλεσμένους, εκείνη πήγε και της ζήτησε να τη βάψουν.

-Συγκινημένη και με φόρτιση η Αγγελική Νικολούλη, ζήτησε συγγνώμη γι΄αυτό, λέγοντας πως «τα έχω ζήσει έντονα όλα αυτά»

-Όσοι τον ξέρουν λένε πως μέσα στη βροχή και τέτοια ώρα ο Κωστής δε θα έβγαινε να συναντήσει κάποιον ή να φύγει από το σπίτι.

-Η γειτόνισσα μας είπε πως τον άκουσε να μπαίνει, αλλά όχι και να βγαίνει, ούτε άκουσε αυτοκίνητο.

-Η γλώσσα του σώματος του μικρού όταν τον ακολουθούσαμε με την κάμερα να μας δείξει τι συνέβη με τον Κωστή τις τελευταίες εκείνες ώρες ήταν σαν να έλεγε ένα μάθημα που του είπαν άλλοι.

-Οι ειδικοι που απευθυνθήκαμε μας είπαν πως το παιδί όντως εδειχνε σαν να μην εννοεί όσα λέει.Όταν ηταν μια ερώτηση που τον έβγαζε από την έρευνα κοιτούσε προς το βάθος του κήπου. Εκεί ήταν η μητλερα του.

-Μου έκανε εντύπωση πως όταν ο Κωστής πήγε να διορθώσει τη βλάβη στο νερό ήταν σε καλυμμένο χώρο. Αν πήγε να μιλήσει σε οδηγό με αμάξι θα είχε γίνει μούσκεμα. Ο βρεγμενος τη βροχή τη φοβάται και γύρισε να πάρει ομπρέλα μετά, οπως λένε;

-Πάντα ημασταν σε επαφή με τους κατηγορούμενους, τους ενημερώναμε για τα πάντα.

-Ήταν μεγάλο το λάθος του κυνηγού να μην ειδοποιήσει αμέσως την αστυνομία όταν βρήκε το πτώμα του Κωστή.

-Εκεί γύρω είχε ξερά κλαδιά που φαινόταν σαν να τα ειχε ρίξει κάποιος.

-Δε θα το ξεχασω ποτέ στα 21 χρόνια αυτά…Ο πατριός είχε μια αδιαφορία…αυτό το πράγμα…δεν μου έχει ξανατύχει..όταν τον πήραμε για να του πούμε για το πτώμα του Κωστή. Έλεγε «δεν πρέπει να είναι το παιδί, είναι στο Άγιο Όρος» έλεγε η μάνα…

-Αν σου πουν πως το παιδί σου βρέθηκε θαμμένο εκεί σκάβεις με τα νύχια σου….πας με τα πόδια αμέσως εκεί….μα το Θεό…Εδώ έχει βρεθεί το παιδί και εκείνοι ψάχνουν τα βρουν τον μάρτυρα…

-Όταν της είπε ο συνεργάτης μου αν θα πάει εκεί είπε «θα πάει ο πεθερός μου, αν πάω εγώ θα πουν πως αλλοιώνω τα στοιχεία»

ΕΝΤΟΝΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΕΔΩ

-Άλλες οικογένειες όταν βρίσκουν πτώμα δικού τους ανθρώπου δεν μας αφήνουν σε ηρεμία…εδώ τίποτα.

-Ο κύριος Ντιός κάποια στιγμή, στη Σιάτιστα και μετά τη συνεντευξη, εκφράστηκε άσχημα για τους κατοίκους της Σιάτιστας.

Έγινε αυτό που δεν είχε γίνει ποτε στα χρονικά. Ομάδα στο Facebook, εθελοντές, επιστολή στον πρωθυπουργό…μέχρι και ο μητροπολίτης Σιατιστας έλεγε κάντε κάτι.

-Βρήκαμε τα στοιχεία για το αγροτικό 4Χ4 που πουλήθηκε όταν βρέθηκε το πτώμα.

-Κάνοντας την έρευνα για το αγροτικό, είδαμε πως το είχε πουλήσει σε μια μάντρα. Ο ιδιοκτήτης του μας είπε πως «το είχαν πλύνει, αλλά αυτό βρωμούσε..τον ρωτησα γιατί μυρίζει έτσι και μου απάντησε πως είναι στη ΔΕΗ και βάζει διάφορα».

-Μετά το πηρε ένας στρατιωτικός που μας είπε ότι του ζήτησε το όχημα η Σήμανση από τη Θεσσαλονικη για έλεγχο. Μας είπε πως «και εγώ το έπλυνα και με βιολογικό καθαρισμό και παρά την κουκούλα μυρίζει.Στο εσωτερικό της κουκούλας έχει κάτι λεκέδες που δεν ξέρω τι είναι..σαν σκουριά. Το πήγαμε στον γενετιστή..

-Στο εργαστήριο του κυρίου Φιτσιάλου διαπιστώθηκε πως πρόκειται για αίμα και μάλιστα ανθρώπινο. Αυτός μας είπε πως μετά από τόσα πλυσίματα για να μείνει έστω και ένα στίγμα, πρέπει να ήταν μια μεγάλη επιφάνεια αίματος.

-Μας έλεγαν συνέχεια πως το παιδί πήγε στο Άγιο Όρος και έμπαινε σε σελίδες του ίντερνετ. Το ερευνήσαμε και εκεί, αλλά δεν υπήρχε τίποτα.

-Όλοι έλεγαν πως αν ο μικρός ήταν αυτήκοος μαρτυρας της επαφής του Κωστή με κάποιον έξω από το σπίτι θα πήγαινε να δει και θα ενημέρωνε τη μητερα του.

-Οι χρήστες του Facebook μας ενημέρωναν πως η κυρία Δέσποινα έμπαινε με ψευδώνυμο και ρωτούσε διάφορα για να μαθει στοιχεία. Αυτό μας το είπαν, δε γνωρίζω αν είναι έτσι.

«Ήταν μια γυναίκα που είχε τοποθετήσει στο μυαλό της τα γεγονότα σαν να ηταν το παιδί της ένα αντικείμενο»! Δεν το έχω ξαναδεί…Με προβληματισε…πού είναι το ενδιαφέρον της μάνας;

TΩΡΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ

-Μέχρι και ο αδερφός της κυρίας Κουτσέγκου ήθελε να κινηθεί δικαστικά.

-Από την πρώτη στιγμή είχαμε πολλά σχόλια και για τα δάνεια και για όλα.

ΤΩΡΑ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ

Ένταση μεταξύ του συνήγορου υπεράσπισης και του προέδρου, με τον πρώτο να ζητά να καταγραφει στα πρακτικά η αναφορά της Α. Νικολούλη πως η κυρία Κουτσέγκου της είχε πει για τα χωράφια με τα μελίσσια. Ο πρόεδρος είπε «οχι να μην καταγραφεί» και ο συνήγορος είπε «Όχι», προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου που είπε «αυτό το κρίνω μόνο εγώ, δε θα μου πείτε όχι». Ζήτησε συγγνωμη ο δικηγόρος των κατηγορουμένων.

 

-Στην κατάθεση του κ. Φίτσιαλου στον ανακριτή, την οποία διαβάζει ο συνήγορος υπεράπισης, αναφέρεται πως «δε μπορεί να διευκρινιστεί με βεβαιότητα πως πρόκειται για ανθρώπινο αίμα», με την Α. Νικολούλη να λέει πως «δημόσια είπε πως πρόκειται για ανθρώπινο αίμα».

 

-Ο συνήγορος υπεράσπισης επιμενει στην καταθεση του οδηγου των ΚΤΕΛ που έχει πει πως μετέφερε τον Κωστή μέχρι Τρίκαλα και εκείνος συνέχισε για Αθηνα και ρωτα συνεχεια τη Νικολούλη. Της ζήτησε να διαβάσει το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της κατάθεσής του και το κάνει.

-Ο συνήγορος ζητά να πει η Αγγελική Νικολούλη για το πώς…πιστεύει πως σκότωσαν οι κατηγορούμενοι τον Κωστή και πώς τον έθαψαν.

ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ 1Η ΜΕΡΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ.

«Δεν είμαι ιατροδικαστής, δεν ήμουν παρούσα. Ξέρω πως οι καταθέσεις λένε πως το παιδί μπήκε μέσα σε ένα σπίτι και δεν ξαναβγήκε..Από εκεί και πέρα το τι συνέβη…»

ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ. ΕΙΝΑΙ Η 1Η ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙ ΑΥΤΟ.

«ΑΠΟΛΟΓΙΑ» ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ: «ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ…ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ..ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΡΩΤΑΜΕ…ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΤΕΤΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ;»

Συνήγορος υπεράσπισης: Έχω να εξετάσω μια μάρτυρα που επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο και ανωνυμες μαρτυρίες.

Συνηγορος υπεράσπισης: «Θα αμφισβητήσουμε την Αστυνομία για το αίμα και την κουκούλα και θα πιστέψουμε συνεργάτη της κυρίας Νικολούλη;

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

-Νικολούλη: «Δεν έχω κάποιο στοιχείο που να δείχνει πως ο κύριος Ντιός εκείνο το βράδυ ήταν στο σπίτι, πλην της κατάθεσης της σπιτονοικοκυράς του.

ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΗΔΗ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria