Κάλεσμα του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Γούνας Ν. Καστοριάς σε συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο - OlaDeka

Κάλεσμα του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Γούνας Ν. Καστοριάς σε συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους , τη νεολαία , το λαό της περιοχής στην αγωνιστική συγκέντρωση 17 Νοέμβρη και ώρα 6:30 μ.μ. στην πρώην Νομαρχία για να τιμήσουμε την ηρωική εξέγερση του λαού στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του ’73 ενάντια στην Αμερικανοστήριχτη δικτατορία των συνταγματαρχών .

Με τα συνθήματα ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ- ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ – ΕΞΩ ΟΙ Η.Π.Α ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ αγωνίστηκαν και “έπεσαν” στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των ιμπεριαλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου , ντόπιου και ξένου, που επέβαλε η φασιστική χούντα.
43 χρόνια μετά ο αγώνας αυτός συνεχίζεται , αφού η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων κάτω από τις εντολές της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., της Ε.Κ.Τ, του Ο.Ο.Σ.Α., του ΝΑΤΟ με την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση να μεγαλώνουν συνεχώς Κυβέρνηση και Κουαρτέτο προσπαθούν να αλλάξουν προς το χειρότερο το ήδη βάρβαρο υφιστάμενο πλαίσιο στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους ότι δήθεν αποκαθιστούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και νομοθετούν υπέρ τους.

Προτείνουν να διατηρηθεί για έναν ακόμα χρόνο το σημερινό άθλιο καθεστώς, με τους μισθούς των 586 και 511 ευρώ και στη συνέχεια τα μεροκάματα να διαμορφώνονται από μια «συμβουλευτική» επιτροπή, με κριτήριο την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επεκτείνει την επίθεση στους μισθούς, στο κατώτερο μεροκάματο με στόχο την παραπέρα μείωση στο μέσο μισθό. Φτάνουν στο σημείο ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας, που είναι λεφτά των εργαζομένου και που παίρνουν λιγότεροι από 1/10 ανέργους, να το δώσουν κι αυτό δώρο στην εργοδοσία. Για αυτό και η ομοσπονδία των γουνοποιών, αρνήθηκε να υπογράψει ΚΣΣΕ με τους όρους του 2009, στην συνάντηση που είχε με την ομοσπονδία μας. Και γιατί να το κάνουν ,τώρα που βάζουν στον κόφτη της ΕΕ, της κυβέρνησης, του ΣΕΒ στον οποίο ανήκει και η ομοσπονδία των γουνοποιών , ότι έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα μέσα στη βαρβαρότητα που έχουν διαμορφώσει.

Μας ζητάνε την στήριξη και την συμμετοχή μας σε διάφορες ενέργειες που διοργανώνουν, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Το αντίθετο μάλιστα. Οι ενέργειες αυτές έχουν σκοπό τη συγκέντρωση του κλάδου σε λιγότερα χέρια με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας τους και με νέα επίθεση στους μισθούς κάτω και από τον άθλιο κατώτατο μισθό. Μας λένε ότι δεν πάει καλά η γούνα τη στιγμή που επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες απασχολώντας μεγάλο εργατικό δυναμικό για φθηνά εργατικά χέρια, αυξάνοντας την ανεργία που χρησιμοποιείται για να εκβιάζουν τους εργαζόμενους ώστε να μην έχουν απαιτήσεις.

Τους κρατάνε όμηρους με διάφορους τρόπους, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να φορολογείται για εισοδήματα που δεν λαμβάνει, να μην μπορεί να μπει σε ταμείο ανεργίας και όταν ο εργαζόμενος βρει άλλη δουλειά να δηλώνει παραίτηση, δηλαδή να απολύεται χωρίς κόστος. Να πληρώνουν όσο και όποτε θέλουν και όταν είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν στο λογαριασμό των εργαζομένων μεγαλύτερο ποσό από το συμφωνηθέν, τους υποχρεώνουν να τα επιστρέψουν πίσω, να μην πληρώνουν υπερωρίες.

Θέλουν να έχουν τον εργαζόμενο ευέλικτο ανάλογα με τα συμφέροντα και το ύψος της κερδοφορίας τους, χωρίς εμπόδια από την οργάνωση και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων. Κατά τα άλλα κώπτοναι ότι ενδιαφέρονται για τους γουνεργάτες και ότι αμείβονται καλά οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας, γιατί δεν μπαίνουν νέοι στο επάγγελμα. Το λένε αυτό τη στιγμή που δεν παίρνουν τους σπουδαστές της γουνοποιήτικης σχολής για να κάνουν την πρακτική τους εκπαίδευση. Ας έχουν υπόψη σας ότι απευθύνονται σε ταξικό Σωματείο που παλεύει με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων και αγωνίζεται να τους (αφυπνίσει ) να ξεπεράσουν τους φόβους τους και μέσα από οργανωμένους αγώνες να διεκδικήσουν την ανάκτηση όλων των απωλειών τους. Για εμάς τα δικαιώματα μας, ο ιδρώτας μας και το αίμα μας ,οι σκληροί αγώνες των προηγούμενων γενιών εργαζομένων για να αποκτηθούν ,δεν είναι περασμένα ξεχασμένα.

Η Ομοσπονδία μας μαζί και το Σωματείο Γουνεργατών και άλλες οργανώσεις που παλεύει για τα κεκτημένα των εργαζομένων, θα επιδιώξει εκ νέου συνάντηση για την υπογραφή Κλαδικών Συμβάσεων με βάση τη σύμβαση κάθε κλάδου το 2009 και καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Απαιτούμε:

  • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων ετών.
  • Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
  • Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
  • Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
  • Να μπει φρένο στη φορολογία των εργαζομένων.
  • Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria