ΤΣΙΠΑΚΙΑ - Η ΡΩΣΙΑ ΕΚΟΨΕ ΤΑ «ΓΚΡΙ» ΓΟΥΝΑΡΙΚΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 800% ΜΕΣΑ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ! - OlaDeka

ΤΣΙΠΑΚΙΑ – Η ΡΩΣΙΑ ΕΚΟΨΕ ΤΑ «ΓΚΡΙ» ΓΟΥΝΑΡΙΚΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 800% ΜΕΣΑ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ!

Τα περισσότερα «μαύρα» της Ρωσίας προέρχονται από χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας ισχυρίζεται ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, μετά την επιτυχία της πρωτοβουλίας για την εξάλειψη των πλαστών προϊόντων

Η Ρωσική κυβέρνηση κατάφερε να μειώσει την ποσότητα πλαστών προϊόντων στην αγορά της γούνας 8 φορές κατά την διάρκεια του περασμένου χρόνου σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό βιομηχανίας και εμπορίου Viktor Yevtukhov.

Ο Yevtukhov έκανε την ανακοίνωση στις 17 Νοεμβρίου σε δελτίο τύπου στην Μόσχα στο run-up του διεθνούς φόρουμ ενάντια στα πλαστά προϊόντα (Antikontrafakt international forum). Σύμφωνα με τον Yevtukhov, τα περισσότερα απο τα παράνομα προϊόντα έρχονται στην Ρωσία και την Ευρώπη απο την νοτιο-ανατολική Ασία.

Στη 1 Απριλίου 2016 οι αρχές στην Ρωσία ξεκίνησαν ένα πείραμα στο οποίο έβαλαν ειδικές ετικέτες σε προϊόντα γούνας με τσιπάκια ώστε να διευκολύνουν την διαδικασία εύρεσης τους. Η ομοσπονδιακή τελωνειακή υπηρεσία (ΟΤΥ) ενέγκρινε 2 εκατομμύρια αιτήσεις από εμπόρους.

Σύμφωνα με την ΟΤΥ, πριν τον Απρίλιο υπήρχαν μόνο 260 χιλιάδες επίσημοι έμποροι στην αγορά, που σημαίνει οτι αυτά τα “γκρί” ή ημι-νόμιμα προϊόντα θα μπορούσαν να “νομιμοποιηθούν” και να τοποθετηθούν στην επίσημη αγορά.

“Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να “λευκάνουμε” την γκρίζα αγορά κατά 800%, και το πείραμα θα συνεχιστεί μέχρι τον Δεκέμβρη του 2016″ είπε ο Yevtukhov.

Πέραν της αγοράς γούνας, το μεγαλύτερο κομμάτι παράνομων προϊόντων στην Ρωσία είναι στην βιομηχανία φωτιστικών, υλικά κατασκευής, φαρμακευτικά και φαγώσιμα προϊόντα σύμφωνα με τον Yevtukhov. Πιστεύει οτι 30-35% της βιομηχανίας φωτιστικών λειτουργεί στην γκρίζα αγορά: Είναι πολύ μεγάλο ποσοστό, δεδομένου οτι ο τζίρος σε αυτή την αγορά είναι κοντά στα 3 τρισεκατομμύρια Ρούβλια (50 εκατομμύρια δολάρια)

“Σκοπός μας είναι να “λευκάνουμε” την αγορά όσο το δυνατόν περισσότερο” είπε ο Yevtukhov.

Το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου στην Ρωσία έχει ήδη εφαρμόσει μέτρα ενάντια στα πλαστά προϊόντα στην Ευρασιακή Οικονομική Ένωση που εκτός απο την Ρωσία περιέχει και το Καζακστάν, Κιργιστάν, Λευκορωσία και Αρμενία.

Το πιλοτικό πρόγραμμα που βάζει ετικέτες (τσιπάκια) σε προϊόντα γούνας έχει ήδη ξεκινήσει σε αυτές τις χώρες. Τα αποτελέσματα αυτού του πειράματος θα προσδιορίσουν αν θα δοκιμαστεί και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων σύμφωνα με δελτίο τύπου απο τό Antikontrafakt.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria