Σκουρλέτης: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για παροχή φυσικού αερίου σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό - OlaDeka

Σκουρλέτης: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για παροχή φυσικού αερίου σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Δέσποινα Αμαραντίδου

Όταν το γράφαμε στις 23 Σεπτεμβρίου ότι ο Καρυπίδης έδινε είδηση, τα τοπικά τετραπέρατα μουμουέδικα πετούσαν χαρταετό – εσκεμμένα ή από βλακεία- . Δήλωνε ο περιφερειάρχης τότε:

“Ήδη έχουμε κάνει μια μελέτη ολοκληρωμένη την οποία θα παρουσιάσουμε και στα δημοτικά συμβούλια, που εξηγεί που μπορούμε να πάρουμε αέριο και πως μπορεί αυτό να είναι βιώσιμο. Είχα πει από την πρώτη στιγμή, και από την ενημέρωση που γινόταν συνεχώς μέσα από την μελέτη, ότι η Καστοριά και το Άργος Ορεστικό μαζί  ως ένας ενιαίος ιστός, μπορεί να έχει αέριο και να είναι βιώσιμο το εγχείρημα. 

Συζητάμε και με την ΔΕΠΑ, σας δίνω και μια είδηση, το πως επιπρόσθετα μπορούμε να παρέμβουμε και να χρηματοδοτήσουμε να συσταθεί ένας φορέας αξιοποίησης αυτού του αγαθού (σ.σ. του φυσικού αερίου). “

 

Η πανηγυρική επιβεβαίωση έρχεται σήμερα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Πάνο Σκουρλέτη (Δείτε το ρεπορτάζ της Δέσποινας Αμαραντίδου):

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης  μνημονίου συνεργασίας με την ΔΕΠΑ, για την παροχή φυσικού αερίου στις πόλεις Καστοριά και Άργος Ορεστικού, αυτό ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης κατά την διάρκεια  σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με φορείς της περιοχή στο πλαίσιο της επίσκεψης   του στην ενεργειακή λεκάνη της Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης στον κ. Σκουρλέτη  ετέθησαν ζητήματα που αφορούν στους ενεργειακούς Δήμους, παρόντων των Δημάρχων καθώς επίσης των Συλλόγων πληττομένων, ανέργων και συνδικαλιστών. Ο κ. Σκουρλέτης  στάθηκε ιδιαίτερα στις πολιτικές της κυβέρνησης στα θέματα ενέργειας και του κοινωνικού μετώπου  υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, στον αγώνα να μην εφαρμοσθεί η δέσμευση της προηγούμενης Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για το 17% των μετοχών της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ, μέσα από την μεταφορά των μετοχών αυτών στο Υπερταμείο, καθώς και στη συμφωνία με τις τοπικές αρχές της περιοχής για την παράταση της λειτουργίας των τεσσάρων μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς και των δύο του ΑΗΣ Αμυνταίου με την υλοποίηση επενδύσεων στους δύο ΑΗΣ της ΔΕΗ στην περιοχή.

Στην καλή συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στην μεθοδική εργασία με συγκεκριμένες προτάσεις με κοινό σχεδιασμό που μπορούν να φέρουν σημαντικά αποτελέσματα στάθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης τονίζοντας την εξέλιξη σε ότι αφορά τον ΤΑΠ και την προγραμματική συμφωνία με την ΔΕΠΑ στην Δυτική Μακεδονία.

karypidhs-fysiko-aerio-
Ο Θόδωρος Καρυπίδης το είχε αναφέρει πριν έναμισι μήνα σε συνέντευξη τύπου στην Π.Ε. Καστοριάς μπροστά στα μάτια και τα αυτιά όλων των δημοσιογράφων. Κανένας όμως δεν το κατάλαβε…Κανείς δεν έγραψε λέξη! Απίστευτο; Και όμως αληθινό! Εδώ δεν παίζουμε! Εδώ έχουμε έγκριτους δημοσιογράφους…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria