Γιώργος Πετκανάς: Χάνεται οριστικά η Αρχιτεκτονική από την Καστοριά; - OlaDeka

Γιώργος Πετκανάς: Χάνεται οριστικά η Αρχιτεκτονική από την Καστοριά;

Ημερήσια Διάταξη 22ας Νοεμβρίου 2016 Θέμα: 12o – Μειοψηφία Γιώργου Πετκανά, Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Καστοριάς

11 μήνες αργότερα (αρ. απόφ. 523/2015) μετά την πρώτη άστοχη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς, προερχόμενη από εισήγηση «αρμοδίων» σχετικά με τη μεταστέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς από ενοικιαζόμενο κτίριο όπου στεγάζεται έως σήμερα, μάλιστα με μισθωτήριο που έχει ήδη λήξει και την προσωρινή παραμονή της όπως καταγράφηκε στην εισήγηση του ΝΠΔΔ υπάρχουν νέα δεδομένα. Αυτά της ελλιπούς στατικότητας, 1ου ορόφου του κτιρίου «1ου Γυμνασίου» σύμφωνα με έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του οικείου Δήμου (αρ. πρωτ. 5283/29.3.2016).

Η νέα, επίσης λανθασμένη σημερινή πρόταση κατά τη γνώμη μου, στο ισόγειο αυτή τη φορά του κτιρίου «1ου Γυμνασίου» χαραμίζει τη μοναδική αίθουσα απονομής πτυχίων και εκδηλώσεων φοιτητών. Την μετατρέπει σε μια αποθήκη στοιβαγμένων βιβλίων, χωρίς αναγνωστήριο, χωρίς απολύτως καμία προοπτική ανάπτυξης πνευματικού χώρου. Αυτό επίσης άμεσα σημαίνει, την παραίτηση του Δήμου Καστοριάς, όπου απεμπολεί πλέον κάθε διεκδίκηση ίδρυσης Πανεπιστημιακής Σχολής στην Καστοριά.

Αντιπροτείνεται ωστόσο εντέχνως, από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Καστοριάς, η στέγαση στο κτίριο «1ου Γυμνασίου» ελάχιστων σε αριθμό φοιτητών μεταπτυχιακού Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας «Τεχνολογίες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων» για όσο χρονικό διάστημα μονάχα υποστηρίζεται το ενεργειακό πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας φυσικού αερίου και διέλευσης του αγωγού από την περιοχή. Και μετά τι;

Πρότεινα (αρ. απ. 523/2015) η στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς, να είναι μόνιμη στο δημοτικό κτίριο της συμβολής οδών Αγίου Μηνά, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Βιτσίου, επονομαζόμενου ως πρώην «Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» ενισχύοντας και οικονομικά την περιοχή της άνω πόλης Μητρόπολη – Ακρόπολη. Ήδη υπάρχει προγενέστερη απόφαση σε ισχύ από Δημοτική Αρχή παρελθόντων ετών, κάτι που γνωστοποίησα στο σώμα. Έχει ελεγχθεί το συγκεκριμένο δημοτικό κτήριο από την Τεχνική Υπηρεσία και βρέθηκε απολύτως κατάλληλο για το σκοπό αυτό, δηλαδή της μόνιμης στέγασης Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Οφείλουμε όλοι μαζί Δήμος & Πολίτες να διεκδικήσουμε αυτό που ανήκει στην Καστοριά. Το Πανεπιστήμιο!

Με τιμή
Γιώργος Πετκανάς
Δημοτικός Σύμβουλος Καστοριάς 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria