Γαλλία: Νικητής ο Φιγιόν στις προκριματικές της κεντροδεξιάς - OlaDeka

Γαλλία: Νικητής ο Φιγιόν στις προκριματικές της κεντροδεξιάς

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν κέρδισε το χρίσμα της κεντροδεξιάς εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2017, επικρατώντας με μεγάλη διαφορά του αντιπάλου του Αλέν Ζιπέ, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προκριματικών εκλογών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, με βάση τα στοιχεία από τα μισά περίπου εκλογικά κέντρα σε σύνολο 10.228, ο Φιγιόν συγκεντρώνει το 68.4% των ψήφων, έναντι 31.6 % του Ζιπέ.

Όπως σχολιάζει το Reuters, όλα τα βλέμματα στρέφονται τώρα στους Σοσιαλιστές με τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βάλς να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα της χώρας. Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να ανακοινώσει τις προθέσεις του σχετικά με το ενδεχόμενο εκ νέου διεκδίκησης της γαλλικής προεδρίας τον Ιανουάριο.

Μεγάλη η συμμετοχή των ψηφοφόρων

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των ψηφοφόρων στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών. Tα τελευταία στοιχεία που γνωστοποίησαν οι διοργανωτές της ψηφοφορίας καταδεικνύουν ότι η συμμετοχή ήταν 4,5% μεγαλύτερη σε σύγκριση με αυτή του πρώτου γύρου.

Ο Τιερί Σολέρ, πρόεδρος της Επιτροπής που οργανώνει την ψηφοφορία δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η συμμετοχή ανερχόταν σε πάνω από 2,9 εκατ. ψηφοφόρους στις 18.00 ώρα Ελλάδας, με το 78% των εκλογικών τμημάτων να λαμβάνεται υπόψη.

Πηγή: Reuters

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria