Από την Ακρόπολη και το Στ. Νιάρχος ο Ομπάμα αποχαιρετά την Ελλάδα- Έγραψε μόνος την ομιλία του - OlaDeka

Από την Ακρόπολη και το Στ. Νιάρχος ο Ομπάμα αποχαιρετά την Ελλάδα- Έγραψε μόνος την ομιλία του

Ολοκληρώνεται σήμερα, Τετάρτη η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στην Ακρόπολη και ομιλία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η ξενάγηση του Μπαράκ Όμπάμα στην Ακρόπολη θα γίνει στις 11:10. Το μεσημέρι στις 13:50 θα δώσει ομιλία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στη Λεωφόρο Συγγρού και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Βερολίνο.

Περίπου 1. 000 προσκεκλημένοι είναι αυτοί που έχουν πάρει την πρόσκληση για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα. Μια ομιλία που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι η τελευταία που δίνει στο εξωτερικό ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε αύτη θα έχει ειδική αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της δημοκρατίας απέναντι στα φαινόμενα λαϊκισμού που τροφοδοτούν οι συνέπειες της παγκοσμιοποίησης.

Η πρόσκληση αναφέρει ρητά ότι οι καλεσμένοι θα πρέπει να βρίσκονται στο Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος από τις 11:30 ως και τις 12:30.

Μαζί τους θα πρέπει να έχουν τη διαπίστευση φυσικά την πρόκληση την ταυτότητα η διαβατήριο. Αναγράφονται όμως και οδηγίες για το τι δεν πρέπει να έχουν μαζί τους. Αυτά είναι:

-Κέρματα

-Μεγάλες τσάντες και βαλίτσες

-Drones και άλλα μη επανδρωμένα συστήματα αεροσκαφών

– Ζώα (εκτός από αυτά που είναι σκύλοι «οδηγοί»)

– Ποδήλατα, καρέκλες, μπαλόνια, ψύκτες, ποτήρια, θερμικά ή μεταλλικά δοχεία

-Εμβλήματα ή σημαίες κάθε είδους

-Ομπρέλες

-Οποιαδήποτε αιχμηρά αντικείμενα, ή σουγιάδες

-Φαγητό, υγρά, αναπτήρες

-Άλλα επικίνδυνα αντικείμενα για την ασφάλεια.

Η πρόσβαση στο Ίδρυμα θα γίνεται μόνο με ταξί ενώ θα υπάρχουν ελάχιστες θέσεις στάθμευσης μόνο για ορισμένους επισήμους. Η Λεωφόρος Συγγρού θα κλείσει και θα πραγματοποιηθούν τρεις έλεγχοι, κατά τα πρότυπα που γίνονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια.

Έγραψε μόνος την ομιλία του

Τεράστια σημασία φαίνεται ότι δίνει ο Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία που πρόκειται να εκφωνήσει σήμερα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Άλλωστε, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε σε αυτή κατά την αντιφώνησή του κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι θα μιλήσει για τις αξίες και τα ιδεώδη που συνδέουν ΗΠΑ και Ελλάδα κατά την ομιλία του, την οποία θα εκφωνήσει στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και όχι στην Πνύκα όπως ήθελε, πριν αναχωρήσει για τον επόμενο σταθμό της τελευταίας του ευρωπαϊκής περιοδείας, το Βερολίνο.

Και είναι τέτοια η βαρύτητα που δίνει στα όσα θα πει που έχει γράψει μόνος του την ομιλία του. Το αποκάλυψε, σύμφωνα με το vima.gr, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ στον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο κατά το επίσημο δείπνο στο προεδρικό Μέγαρο.

Όπως είπε η Αμερικανίδα διπλωμάτις, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει γράψει μόνος του και χωρίς τη βοήθεια λογογράφων την ομιλία που θα εκφωνήσει στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Και εκτίμησε πως θα είναι… τέλεια και πως για να μπορέσει ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος να συμπεριλάβει και να περάσει τα μηνύματα που έστειλε, έγραφε κι έσβηνε εδώ και εβδομάδες! «Θα είναι μια ιστορική ομιλία», είπε.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ μάλιστα, η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα θα είναι ανάλογη με εκείνη του Τζον Κένεντι στο Βερολίνο στις 26 Ιουνίου του 1963 όταν είπε την –ιστορική φράση πια- «είμαι ένας Βερολινέζος (Ich bin ein Berliner)».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria