Ένας εκθέτης μιλά για την πρώτη μέρα του Fur Festival

«ΟΛΗ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ...»

fur-festival
Αρχική » Γούνα » Ένας εκθέτης μιλά για την πρώτη μέρα του Fur Festival

«Είμαστε 60 περίπου εκθέτες συνολικά. Φαίνεται ότι υπάρχει ανάγκη για γεγονότα με στόχο την προσέλκυση εμπόρων γούνας από το εξωτερικό. Μας είπαν ότι θα έρθουν από το πρωί οι Ρώσοι. Αυτό δεν έγινε αφού το αεροπλάνο τους έφτασε αργότερα μετά το μεσημέρι.

Την έκθεση επισκέφτηκαν πρώτοι κάποιοι Ουκρανοί που έφτασαν στην Καστοριά με χθεσινή πτήση. Οι Ρώσοι ήρθαν αργά και μουρμούριζαν δυσανασχετόντας ότι δεν γίνεται να έχουν κάνει τέτοιο ταξίδι και να οδηγούνται υποχρεωτικά στην έκθεση όντας κουρασμένοι. Κάποιος έλεγε χαρακτηριστικά «έρχομαι από Σιβηρία με ενδιάμεση στάση στη Μόσχα. Με κουβαλάτε υποχρεωτικά κατευθείαν στην έκθεση, ενώ είμαι εξαντλημένος και θέλω να αφήσω τις αποσκευές μου στο ξενοδοχείο, να κάνω ένα μπάνιο. Άνθρωπος είμαι!»

Όλοι αυτοί, χτύπησαν την κάρτα εισόδου, προσμετρήθηκαν ως σημερινοί επισκέπτες της έκθεσης, πέρασαν βιαστικά από κάποια περίπτερα, σέρνοντας τις βαλίτσες τους, μας χαιρέτησαν -γεια σας τι κάνετε- και έφυγαν…

Οι διάδρομοι ήταν άδειοι, όποιος παρακολουθούσε μελαγχολούσε. Πέρασαν κάποιοι Ουκρανοί κάποιοι Καζακστανοί λίγοι Ιταλοί και κάτι φάνηκε.

Αύριο (Παρασκευή) μας είπαν ότι θα έρθει και το τρίτο αεροπλάνο που θα προσγειωθεί στην Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι έχει προηγηθεί τεράστιος πόλεμος από διάφορα συμφέροντα κυρίως από του χώρους που σχετίζονται με τις αεροπορικές μεταφορές σε σημείο που να μπορεί να θεωρείται κατόρθωμα το ότι προσγειώθηκε αεροπλάνο στο Άργος. Μεγάλο παιχνίδι γίνεται και με τον ανεφοδιασμό των καυσίμων.

Θεωρώ ότι καλώς υπήρξε ως στόχος να γίνει κάτι αλλά μάλλον θα ήταν καλύτερα να γίνει Fashion Week και όχι στοκατζίδικη εκπτωτική διοργάνωση. Πάνω στη σεζόν, δείχνεις τη μόδα σου, τη νέα κολεξιόν σου και αφού περάσει η συγκεκριμένη σεζόν και πουλήσεις ότι πουλήσεις μετά κάνεις και εκπτώσεις και βγάζεις και στοκ και κάνεις και πανηγύρια. » (σ.σ. Δείτε την πρόταση που χρησιμοποιούν οι διοργανωτές στο επίσημο κείμενο με το οποίο καλούν τους δυνητικούς επισκέπτες: KASTORIA International Fur Fair organizes a 4-day discount festival, from November 3rd to November 6th 2016 in the city of Kastoria.)

ff

«Όλη η καμπάνια στηρίχθηκε στη λογική του ελάτε στην Καστοριά ξεπουλάμε, στην Καστοριά κατεβάσαμε τα βρακιά…Πως να πουλήσω εγώ στην αφετηρία της σεζόν πριν το Χειμώνα τα νέα και «καλά» κομμάτια μου, ενώ δίπλα μου τα..κανόνια του Ναβαρόνε με χιλιάδες παλτό σε τιμές κάτω του κόστους διαλύουν το σύμπαν που αποτελείται από επισκέπτες που προετοιμάστηκαν για τέτοιο Βατερλώ τιμών; Με αυτό τον τρόπο εγώ και οι περισσότεροι συνάδελφοι μου γινόμαστε σκαλοπάτια για 4 με 5 επιχειρήσεις οι οποίοι αφού διαλύσουν τα πάντα, θα ακολουθήσουν τη μοίρα του Εβραϊκού μοντέλου: Οι Εβραίοι όταν δεν πας καλά, σε στηρίζουν. Όταν δεν ξαναπάς καλά, σε ξαναστηρίζουν. Αν τύχει και για ακόμη μία φορά δεν πας καλά, σε στηρίζουν για ακόμη μία φορά. Και τέταρτη φορά όμως αν ατυχήσεις, θα σε στηρίξουν και θα αντέξεις. Αν όμως αυτό συνεχιστεί κάποια επόμενη φορά θα εξαφανιστείς και το περιβάλλον θα είναι τέτοιο που θα μοιάζει σαν να μην υπήρξες ποτέ…Η ζημιά όμως συλλογικά θα έχει συντελεστεί…

Αυτό λοιπόν είναι κάτι που δεν μπορεί να σταματήσει. Ότι είναι να γίνει θα γίνει.

Αύριο ωστόσο είναι πολύ σημαντική μέρα, περιμένουμε τους Ρώσους που προσγειώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην Καστοριά και τους Ρώσους που μας είπαν ότι θα καταφθάσουν αύριο με την τρίτη και τελευταία πτήση στη Θεσσαλονίκη.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ήρθαν όλοι εγκαίρως από χθες. Ενώ τα ξενοδοχεία ήταν πληρωμένα και τους περίμεναν, τα δωμάτια τους μένουν άδεια όπως και τα περίπτερα της έκθεσης την πρώτη μέρα. Δεν καταλαβαίνω επίσης το ωράριο, οκ νυχτώνει νωρίς αλλά για αυτόν ακριβώς το λόγο θα μπορούσαμε να ξεκινάμε στις 09:30 και όχι στις 10:30!

Κατά τα άλλα θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις μόδας στις οποίες κάθε εκθέτης παρουσιάζει από τρία (3) κομμάτια χωρίς να πληρώνει έξτρα συμμετοχή.

Οι επισκέπτες που είδα μέχρι στιγμής είναι κατά 80% οι ίδιοι με αυτούς που έρχονται στις άλλες Ελληνικές εκθέσεις εδώ και χρόνια. »

Από το πρωί κάποια λεωφορεία με πελάτες τριγυρνάνε σε επιχειρήσεις της περιοχής και δεν πέρασαν καν από το εκθετήριο. Φαντάζομαι ότι κάτι παρόμοιο θα γίνει και με τους επιβάτες των τσάρτερς με μόνη διαφορά ότι αυτοί, πριν τη…διαρροή θα έρθουν να μας «χαιρετίσουν» τουλάχιστον όπως έκαναν οι σημερινοί….

 

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια